10 Червня 2019
Новини

У вересні 2019 на Землю впаде величезний астероїд

У вересні 2019 на Землю впаде величезний астероїд

Астероїд розміром з футбольне поле може впасти на Землю в цьому році з ймовірністю, яка становить один шанс з семи тисяч.

Про це повідомляє видання International Business Times.

Можливе зіткнення з 2006 QV89 відбудеться 9 вересня 2019 року. У складеному Європейським космічним агентством списку навколоземних об'єктів, які викликають найбільшу стурбованість серед фахівців, це небесне тіло займає четверте місце. Однак, згідно з результатами моделювання, існує велика ймовірність, що астероїд пролетить повз на відстані понад 6,7 мільйона кілометрів.

Раніше, 18 квітня 2019 року, повідомлялося, що вчені Гарвардського університету прийшли до висновку, що небесне тіло, яке увійшло в атмосферу Землі в січні 2014 року, прилетіло з іншої планетної системи, розташованої десь в диску Чумацького Шляху. Об'єкт не був гравітаційно пов'язаний з Сонцем, тобто не рухався по орбіті навколо нього, а сила тяжіння зірки майже ніяк не вплинула на його траєкторію.

Астероїд потрапляє в категорію навколоземних об'єктів, якщо найближча до Сонця точка його орбіти розташовується менш ніж в 1,3 астрономічної одиниці від світила. Якщо об'єкт перетинає земну орбіту, а в ширину він сягає понад 140 метрів, то його відносять до потенційно небезпечних астрономічним об'єктам (ПОАО). Одним з найбільших ПОАО є (53319) 1999 JM8, діаметром сім кілометрів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Світ, астероїд, Надзвичайні події
В тему

Останні матеріали