30 Травня 2019
Новини

У парламенті підтримали реформу середньої освіти

У парламенті підтримали реформу середньої освіти

Український парламент сьогодні прийняв за основу проект закону «про повну загальну середню освіту».

За відповідне рішення проголосували 229 народних депутатів, – повідомляє Прямий.

Реформа передбачає введення так званих індивідуальних освітніх траєкторій для дітей із інвалідністю або на домашньому навчанні. Для таких учнів пропонується розробляти індивідуальний навчальний план і проводити річне оцінювання для підтвердження рівня знань.

Також Міносвіти пропонує запровадити вибір шкільних предметів за бажанням. Передбачається, що після реформи в школах з'являться межкласні групи для вивчення обраних дисциплін.

Окрім того, реформа передбачає розширення автономії для педагогів у розробці навчальних програм, систем оцінювання та підвищенні кваліфікації за рахунок держави. Також пропонується ввести збільшені доплати за завідування ресурсними кімнатами, кабінетами інформатики та спортивними залами. До всього іншого передбачається, що вчителі будуть проходити педагогічну інтернатуру і курси з надання першої допомоги.

Згідно з пояснювальною запискою, схвалення законопроекту №10204 обумовлюється потребою в нормативному забезпеченні реформування системи загальної середньої освіти, розпочатого після схвалення Закону України «Про освіту» у 2017 році.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, освіта, школа, реформа, вру, вру
В тему