30 Травня 2019
Новини

«17 ножових»: у Києві намагаються «зажувати» справу про вбивство 20-річного волинянина

«17 ножових»: у Києві намагаються «зажувати» справу про вбивство 20-річного волинянина

Намагаються «зажувати» справу: у Києві відпустили убивць 20-річного волинянина

На сина Локачинского селищного голови, 20-річного Артема Іуса, який навчався у столичному виші, напали в пабі на Шулявці 6 квітня. Хлопцеві завдали близько 17 ножових поранень, два тижні медики боролися за його життя. Артем переніс п’ять операцій, але, не виходячи із коми, помер. А тепер є висока імовірність того, що справедливе покарання не наздожене його вбивць, бо справу зумисне «зажовують».

Про це у своєму Faceboок написав відомий блогер родом із Локачинщини Олександр Барабошко:

«Я знав про потенційних нападників, але цілеспрямовано не писав щоб не заважати слідству. Нарешті пішли зрушення. Двох убивць затримали днями на Волині. Але далі не менш жахлива історія. Одного з них відпустили одразу, і іншого також – на підставі рішення суду. Один з них признався, що різав Артема, сказав, що наніс п’ять-шість ударів ножем. Суд переніс обрання запобіжного заходу на ранок, фактично вбивці до цього часу на волі», – пише в соцмережі активіст.

«Наскільки мені відомо, вони усіляко намагаються уникнути покарання, і, хоча нападників було кілька, зараз узагалі йде мова про запобіжний захід тільки для однієї людини. Справу можуть зажувати, як це часто буває в українських судах. Тому потрібен розголос і мобілізація», – блогер просить друзів ширити його пост.

За інформацією активіста, судове засідання у цій резонансній справі призначене на 11:00 30 травня (четвер) у Солом’янський районному суді (Київ), що за адресою вул. Полковника Шутова,1. Суддя – Агафонов Сергій Анатолійович.

«Я буду там сам і закликаю в першу чергу молодих рєбят прийти також. Артем навчався в НАУ, був душею компанії і крутим світлим хлопцем. Вбивць не можна лишити не покараними. Наскільки мені відомо, вбивці є членами громадських організації і за них можуть просити, одразу застерігаю їхніх старших — цю справу ніхто не дасть спустити на гальма», – Олександр звернувся до молоді прийти до суду і не дати «зам’яти» справу. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, НП, вбивство, резонанс, кримінал
В тему

Останні матеріали