20 Травня 2019
Новини

«Могли поїхати до моргу!»: у Мелітополі «швидка» оскандалилася з хворою дитиною

«Могли поїхати до моргу!»: у Мелітополі «швидка» оскандалилася з хворою дитиною

У Мелітополі (Запорізька область) диспетчер швидкої допомоги порадив батькам хворої на кір дитини самостійно добиратися до лікарні.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповіла мешканка міста Анна Чистова. Вона уточнила, що інцидент стався з її племінником.

«Мені дуже цікаво, навіщо нам тепер потрібна швидка допомога? У племінника висока температура, з'явився висип. Ми відразу подумали про кір. Симптоми дуже схожі. Дзвонимо в «швидку», описуємо картину. Нам у відповідь: якщо ви місцеві, добиратися варто самим» , - розповіла користувачці мережі, підкресливши, що кір – висококонтагіозне  інфекційне захворювання.

Вона додала, що мамі хворої дитини довелося викликати таксі, а самому хлопчикові їхати в одноразовій медичній масці. Діагноз кір в результаті лікарі підтвердили.

«Напевно, за нашою новою медреформу, чим більше людей занедужає, тим краще», - обурилася вона.

«До моєї мами з високим тиском і болем у грудині вони приїхали без апарату для вимірювання тиску і зробили знеболювальний укол. Надали допомогу через 1 годину 40 хвилин, коли я викликала сама втретє. Нам пощастило, з серцем було все в порядку. Інакше могли з дому поїхати в морг», - написала Чистова.

Відзначимо, кір передається повітряно-крапельним шляхом від хворої людини при розмові, кашлі або чханні. При цьому у дорослих хвороба зазвичай проходить у важчій формі, ніж у дітей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, швидка допомога, запоріжжя, кір
В тему