17 Травня 2019
Новини

У Луцьку двоє п'яниць побили цеглинами відому волонтерку та її собаку (фото)

У Луцьку двоє п'яниць побили цеглинами  відому волонтерку та її собаку (фото)

Відомі луцькі волонтерки Олена Забашта та її сестра Тетяна  багато років займаються порятунком і допомогою бездомним тваринам.

Олена вже багато років має домашнього улюбленця, який став частиною родини – собаку Сеню.  За останній місяць у лучанки вдома з’явилося семимісячне щеня Шуня, якого врятували від отруєння щурячою отрутою.

Відтак увечері 1 травня Сеня, Шуня, Олена і дворова собачка Чернуха пішли в аптеку за ліками для ще одного цуценятка, якому поставили діагноз «ентерит».

Якби ж лучанка знала, чим завершиться ця безневинна прогулянка… Про подальший розвиток трагічних подій Олена написала у Facebook, спільноті «Теревені про Луцьк»:

«Ми живемо за пологовим будинком, де були військові частини, а зараз новобудови. Від військових частин залишився тільки паркан, який розділяє наш будинок і новий, ще не заселений. Багато хто вигулює там своїх собак.

Ввечері там досить темно, практично немає освітлення. І ось мої собачки вирішили там ще трохи погуляти.

Раптом з діри в паркані виходить стафордшир-тер'єр і ще дві людини. Це була п'яниця нашого району зі своєю собакою і співмешканцем. Чернуха гавкнув на стаффа, Шуня підтримала. Сеня у мене не гавкун, стоїть собі осторонь і чекає мене.

В відповідь на гавкіт п'яниця вибухнула таким добірним матом і лайкою своїм прокуреним басом, що Чернуха і Шуня злякалися і втекли до нашому під’їзду. А Сеня стоїть і чекає мене, в нашийнику, що світиться..

Я йду до нього і чую, як ця пиятика кричить своєму співмешканцю: «Давай, гаси їх!». А Сеня стоїть, як дитина, в нашийнику, що світиться, немов мішень в темноті.

Цей паразит бере з землі цеглину і з усієї сили б'є Сеню в голову. Сеня закричав, втік. Я повертаюся до них, до двох пиятик  зі стаффом і кажу: «Що ж ви робите,  сволоти?».

Наступний цегла летить в мене, я падаю, повзу і не можу встати (хвора нога). Ледь встала і у супроводі їх матами шукаю, кличу Сеню, а його нема!

Потім побачила завдяки нашийнику. Коли вийшли на світло, то оторопіла:  замість ока місиво, кров тече. Суну Сеню додому, кричу: «Таня, Сені око вибили!». Таня в шоці, я в шоці, у мене істерика. Сеня в крові.

Час пізній пізніше, свято на дворі, обдзвонюю усіх можливих  ветеринарів. Додзвонилась до Юри з «Лапи», дай йому Бог здоров’я. Через 15-20 хвилин був у нас. Юра сказав, що удар дуже сильний, і диво, що око не вибите.

Господі, за що? За що? Два алкаша озвірілі від горілки. Ну гавкнули на вашу собаку? Ну то що?

Ім’я цієї пиятики Таня Українцева, її співмешканця – Ростик. Вона вже обматюкала весь район. Немає жодної жінки або бабусі з собачкою, яку б вона не обматюкала. А два роки тому її стафф напав на собачку сусідки. Жінка стала захищати свого пса і стафф вкусив її за щоку.

І не кажіть мені про поліцію!!! Знають вони вже не перший рік про цих п'яниць з стаффом! Наш дільничний нічого не хоче робити, не хоче працювати. Він  навіть на розмову до них не ходив!

Минуло два тижні, набряк спав, але Сеня не бачить правим оком і вже не буде бачити ніколи. На оці утворюється більмо. Він треться цим оком об мою ногу, немов хоче його протерти. Дивиться мені в очі своїм незрячим оком, а я плачу.

Я плачу кожен день. Як ж це могло статися з моїм Сенечкою?! Кожен день починається і закінчується з думками про ці нелюдів.

Господі, як це могло статися з нами? За що? Сьогодні я сфотографувала цього негідника. Подивіться на нього. Разом з Українцевою вони проживають за адресою Арцеулова, 5, кв. 71.

Не подавайте йому при зустрічі руки, плюньте в обличчя! Це не люди, там немає нічого людського. Хочу вірити, що бумеранг повертається!».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, Волинь, Фото
В тему