7 Травня 2019
Новини

Скільки треба віджиматися, щоб уникнути інфаркту

Скільки треба віджиматися, щоб уникнути інфаркту

Вчені Гарварду підрахували кількість віджимань, яка дозволяє значно знизити ризик серцево-судинних захворювань.

Про це повідомляє Хартия’97.

Кожен може протестувати себе самостійно: відіжміться, скільки зможете, за 1 хвилину. І робіть висновки.

Дослідження полягало в тому, що вчені проаналізували дані про фізичне навантаження і стан здоров'я 1104 чоловіків, співробітників пожежної служби в Індіані. Період спостережень склав 10 років. В силу професії учасники експерименту регулярно здавали тести з фізкультури, а також проходили медичні огляди. Узагальнення і аналіз зібраних даних завершився в 2018 році, і ось Journal of the American Medical Association опублікував результати досліджень.

Виявилося, що у тих чоловіків, які могли зробити більше 40 віджимань, значно знижувався ризик виникнення серцево-судинних захворювань - на 96%. Це якщо порівнювати з тим, хто віджимався тільки 10 разів. Якщо ж чоловік робив 20-30 «жимів», то ризик знижувався на 75%. Теж хороший результат. Важливе уточнення: віджимання повинні бути зроблені за 1 хвилину, тобто інтенсивно.

В принципі, корисність віджимань відома давно - це вправа зміцнює м'язи рук, спини, грудей і розвиває витривалість. Але, схоже, вчені й самі не очікували, що воно може стати простим тестом на ймовірність розвитку кардіологічних проблем. Виходить, що доступними тренуваннями можна попередити проблеми з серцем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 травня: чому сьогодні варто запалити вогнище та прибирати в будинку

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, здоровий спосіб життя, здоров'я, цікаво знати
В тему