2 Травня 2019
Новини

«Від погроз перейшли до діла»: нововолинка, яку намагалися спалити у власній хаті, – журналістка

«Від погроз перейшли до діла»: нововолинка, яку намагалися спалити у власній хаті, – журналістка

Очевидним мотивом бандитів спалити живцем жительку Нововолинська є професійна діяльність потерпілої. Вона журналіст і до пожежі вже отримувала погрози про розправу.

З’явилися деталі резонансного підпалу у місті залізничників. Напередодні волинські ЗМІ писали, що у Нововолинську палії, скориставшись легкозаймистою речовиною, спробували підпалити житловий будинок із господинею усередині. Сьогодні ж стали відомі деталі інциденту. Виявилося, що жінкою, яку невідомі зловмисники намагалися живцем спалити у власній хаті, є журналістка місцевого інтернет-видання Наталя Камишникова.

«Сьогодні після першої години ночі двоє молодиків вдерлись на моє подвір’я, розбили ломакою вікно й намагалися вкинути у помешкання пластикову посудину з токсичною легкозаймистою речовиною. А тоді поставили її палати під моїми дверима. Це відбувалось у мене на очах», – написала потерпіла Камишникова на «Радарі», де працює.

Журналістка зазначає, що «на згадку» зловмисники лишили їй дві каністри із зеленкуватою смердючою рідиною.

За словами жінки, підпал є помстою за її публікації, раніше вона уже отримувала погрози розправи, а поліція, куди зверталася про допомогу, бездіяла.

«Передали в такий демонстративний спосіб «привіт» за котрусь із моїх публікацій отут, на «Радар», – упевнена Камишникова.

Тож у свою чергу журналістка хоче «передати палкий привіт» головному поліцейському міста Галащуку С. Ю., чиї підлеглі проігнорували заяву представниці ЗМІ про погрози фізичною розправою, які їй надходили.

«У свою чергу, передаю палкий привіт начальнику Нововолинського відділення поліції, підполковнику поліції Галащуку С. Ю. Наприкінці січня, отримавши на «Радар» від аноніма конкретну брутальну погрозу фізичною розправою, я звернулась до поліції з заявою. Наполягала на внесенні мого повідомлення в Єдиний реєстр досудових розслідувань і просила розпочати кримінальне провадження. Отримала відписку за підписами О. Цицори й С. Галащука: підстав немає, погроза віртуальна, встановити особу залякувача неможливо. Написала скаргу в обласне управління. Знову відписка. Щоправда, додали: матеріали розгляне департамент кіберполіції. На тому все. Сьогодні вночі бандюки перейшли від слів до діла», – написала Наталя Камишникова. 

За словами жінки, після інциденту слідчийопитав її, заборонивши розголошувати деталі справи у зв’язку із таємницею слідства. Та журналістка заперечила йому, що Конституція України дозволяє їй інформувати громадськість. До того ж ідеться про реальну загрозу для її життя та здоров’я і про бездіяльність правоохоронних органів упродовж трьох місяців, відколи вона одержала погрозливу анонімку.

Наталя Камишникова додала: пожежу вона загасила власними силами ще до приїзду рятувальників.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, нововолинськ, підпал, журналісти
В тему

Останні матеріали