18 Квітня 2019
Новини

Росія заборонила експорт нафти в Україну

Росія заборонила експорт нафти в Україну
Російська Федерація заборонила експорт нафти, нафтопродуктів до України.

Про це повідомив прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєва, передає російський «ТАСС».

«Встановити заборону на експорт до України російської нафти та нафтопродуктів», — повідомив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв 18 квітня.

Окрім заборони на експорт нафти на нафтопродуктів до України, Росія заборонила ввозити на свою територію деякі українські товари.

Відповідні заходи російський уряд вжив у відповідь на нещодавнє розширення Україною переліку заборонених російських товарів, який, зокрема, скляні банки та склотару.

За даними ДФС Україна у 2018 році імпортувала нафтопродуктів на 5,54 млрд доларів. Імпорт із Білорусі в грошовому вираженні становить 2,11 млрд доларів (38,1%), з Росії — 2,07 млрд доларів (37,3%), а з Литви — 570,5 млн доларів (10,3%). Із інших країн за звітний період було імпортовано нафтопродуктів на 787,3 млн доларів.

«В останні 3 роки Україна імпортує 85% дизельного палива, 50% бензину та 60% скрапленого газу. При цьому 40% дизельного пального ми купили у Росії, у Білорусі — 33%, 10-15% виробили самостійно, а залишок отримали із постачання морем та з Литви. Україна виробила 50% бензину, 30% купили у Білорусі і 20% у Литви», — повідомив Сергій Куюн, експерт на ринку палива, директор консалтингової компанії «А-95».

Зазначимо, що у відповідь на розширення Україною переліку заборонених товарів, у Росії заборонили весь транзит вироблених в Україні товарів через свою територію до інших країн (переважно Центральної Азії). Це рішення Росії підтримали у СОТ.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, Політика, нафта, експорт, бензин, росія, україна
В тему