9 Квітня 2019
Новини

У Великобританії офіційно відтермінували Brexit

У Великобританії офіційно відтермінували Brexit

Британський парламент  затвердив закон, який зобов’язує владу попросити відтермінування виходу країни з Європейського Союзу.

За законопроект проголосували 309 депутатів, проти – 81 парламентарій, – пише Укрінформ.

Закон був розроблений лейбористкою Іветт Купер і консерватором Олівером Летвін.

Після того, як депутати схвалили документ, Купер подякувала їм за сприяння «в незвичайних і швидко мінливих обставинах».

Вона підкреслила, що дане рішення парламенту має сприйматися як відсутність підтримки з боку депутатів проведення Brexit без угоди.

Як повідомляє DW, прем'єр-міністр Британії Тереза Мей повинна назвати новий крайній термін виходу країни зі складу ЄС, потім його має схвалити парламент, після чого запит буде переданий до Європейського Союзу.

Як відомо, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей направила в ЄС запит про продовження відстрочки Brexit до 30 червня.

Згідно з пропозицією Мей, якщо британські парламентарії вчасно узгодять угоду про Brexit, Британія може вийти з ЄС до виборів у Європарламент 23 травня. Згідно з домовленостями з Євросоюзом, Велика Британія має залишити ЄС 12 квітня.

Причому, відбудеться «жорсткий» Brexit, якщо парламент не схвалить відповідну угоду. Екстрений саміт ЄС, на якому обговорюватиметься питання Brexit, відбудеться 10 квітня.

Читайте також:

Дебати у британському парламенті зірвав дірявий дах

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, brexit, євросоюз, великобританія
В тему