4 Квітня 2019
Новини

Волинська письменниця презентувала книжку для дітей (фото)

Волинська письменниця презентувала книжку для дітей (фото)

У середу, 3 квітня, у бібліотеці СНУ ім. Лесі Українки відбулася презентація нової книжки для дітей Ніни Горик.

Ведуча заходу Світлана Кресак нагадала, що днем раніше відзначали День дитячої книжки. Після цього процитувала Василя Слапчука, який про Ніну Горик сказав так: «ЇЇ щирість – як цвіт соняха… – і додав: Територія її слова – для всіх».

Авторка представляла по черзі дитячі книжки – «На ниточці роводу», «Як у картоплі народилися картоплята» і найновішу – «Казочки і колисанки для Максимка і Оксанки».

Ніна Горик зауважила, що вона, мабуть, «більше вчитель України», але намагається тримати планку на літературному полі та зізналася: «Було б нелогічно, якби я не почала писати для дітей».

Письменниця розповіла, що їй твори надиктував Тарас (син – ред.), коли був маленьким.

«Для дітей треба писати весело, цікаво!» – переконана авторка.

Активна читачка і декламаторка Оля Танська – переможниця конкурсу читців – прочитала вірш Ніни Горик про маленьку Лесю Українку.

Згадуючи, як творилася книжка про картопельку, поетка згадала і своє дитинство, а також той факт, що її мама дуже гарно малювала.

«Дитяча книжка – це цілий комплекс роботи», – сказала письменниця перед тим, як представити художницю найновішої (і не тільки) книжки Ольгу Мединську.

До слова виходили Заслужений вчитель України Олеся Ковальчук, вчителька Валентина Вітюк, письменник і редактор відділу зав’язків з громадськістю СНУ Ігор Ольшевський.

Насамкінець Ніна Горик відповіла на питання присутніх і підписала книжки охочим.

Читайте також:

У Луцьку презентували письменницький альманах (фото)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему