28 Березня 2019
Новини

Українців залякують не йти на вибори

Українців залякують не йти на вибори

В поштові скриньки жителів Чернігова розкидають листівки з погрозами не приходити на вибори.

Про це повідомляє місцева поліція.

Як повідомили в поліції, текст погроз психологічно тисне на пенсіонерів. До чернігівської поліції звернулося вже четверо наполоханих пенсіонерів.

«Мовляв, вони продали свій голос, тож їхня участь у виборах – злочин», - йдеться у повідомленні.

«У листівках зі штампом та підписом невідомої особи людям погрожують кримінальним переслідуванням. Це при тому, що підтвердження продажу голосу саме цими заявниками немає. Більше того, з них вимагають сплатити податки за незаконне збагачення, інакше погрожують позбавити субсидії», - повідомили в поліції.

На думку правоохоронців, так чернігівців намагаються залякати і вплинути на явку виборців на місцеві дільниці. Подібні погрози надходили в різні райони міста.

Однак правоохоронці мають інформацію як про справжніх скупників голосів, так і про «продавців». Згідно зі статтею 160 Кримінального кодексу України, першим загрожує до семи років ув’язнення, другим — обмеження волі на строк до двох років.  

Відносно порушників поліція проводить розслідування та притягне кожного з них  до відповідальності.

Станом на 27 березня 2019 року до поліції Чернігівщини надійшло понад 160 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Переважна більшість з них стосується ймовірного підкупу виборців. Триває розслідування 14 кримінальних проваджень.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, суспільство, вибори 2019, поліція, субсидії, чернігів, кримінал, вибори
В тему