14 Березня 2019
Новини

Як у Луцьку відзначили День українського добровольця? (фото)

Як у Луцьку відзначили День українського добровольця? (фото)

У Луцьку на меморіальному комплексі «Вічної Слави» вшанували мужність та героїзм українських добровольців.

Для вшанування пам'яті Захисників України зібрались представники місцевої влади, духовенства, військовослужбовці, ветерани добровольчих батальйонів, волонтери та громадськість, - повідомляє відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони.

Захід розпочався із панахиди та покладання квітів до пам’ятного каменю, де планується спорудження пам’ятника загиблим в АТО (ООС) волинянам.

Згодом присутні взяли участь у громадській ході містом до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України», аби покласти до нього квіти та вшанувати пам’ять загиблих добровольців. Після чого у Палаці культури міста Луцька представники Волинської ОДА та Обласного військового комісаріату вручили двом десяткам ветеранів-добробатівців народну відзнаку «Лицарський хрест добровольця» та відзнаку Президента України «За участь в антитерористичній операції».

«Нехай відзначення такого дня в Україні стане ще однією сходинкою у збереженні миру та суверенітету нашої держави, стане взірцем реального патріотизму для кожної чесної людини та свідченням єдності усіх поколінь нашого народу», – наголосив заступник військового комісара Волинського ОВК підполковник Юрій Пулько.

Загалом, у воєнному конфлікті на сході України брали участь близько 40 добровольчих батальйонів. Переважна більшість із них перетворилися на військові частини силових структур.

Нагадаємо, сьогодні бійці 51-ї бригади на Волині спростували свою причетність до інциденту з банером-звинуваченням Петра Порошенка у гибелі волинських воїнів під Волновахою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, Фото
В тему

Останні матеріали