13 Березня 2019
Новини

Секс-скандал у Ватикані: кардинала засудили за насильство над дітьми

Секс-скандал у Ватикані: кардинала засудили за насильство над дітьми

Суд в австралійському Мельбурні оприлюднив вирок 77-річному кардиналу Джорджу Пеллу, визнаному винним у сексуальному насильстві над неповнолітніми, засудивши його до шести років ув’язнення.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Вердикт суду присяжних став відомий ще взимку. В опублікованому рішенні головний суддя окружного суду Мельбурна Пітер Кідд заявив, що кардинал зловжив владою і виявив «вражаючу зарозумілість».

Суд визнав, що 1996 року Пелл чинив насильницькі дії щодо двох 13-річних хлопчиків із хору в кімнатах собору в Мельбурні. Кардинал звинувачення заперечив.

У середині грудня Папа Римський Франциск видалив трьох кардиналів зі свого неформального кабінету. Двоє з них, зокрема Джордж Пелл, підозрювалися в сексуальному насильстві.

Римо-католицька церква в останні роки зіткнулася з низкою звинувачень, пов’язаних із сексуальним насильством з боку священиків і твердженнями, що Ватикан намагався приховати ці випадки.

Скандал почався з публікації в серпні доповіді великого журі Пенсильванії, США. Згідно з документом, служителі католицької церкви більше ніж 70 років чинили різні сексуальні злочини проти тисячі дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-кардинала з Ватикану визнали педофілом

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, НП, секс-скандал, ватикан
В тему