13 Березня 2019
Новини

У Луцьку юристи розповіли безробітним, як реалізувати своє виборче право (фото)

У Луцьку юристи розповіли безробітним, як реалізувати своє виборче право (фото)

Спеціалісти Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги провели просвітницьку роботу з пошукачами праці.

У вівторок, 12 березня, головний спеціаліст відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Ірина Кушпетюк  взяла участь у проведенні інформаційного семінару для безробітних, які перебувають на обліку у Луцькому міському центрі зайнятості із питань виборчого права.

Мета заходу, що відбувся в рамках інформаційної кампанії «Я маю право голосу!», полягала у роз’ясненні присутнім особливостей виборчого процесу, тематики щодо переліку документів, які необхідно брати громадянам із собою на виборчу дільницю, переліку дій, які потрібно вчинити за відсутності запрошення на вибори тощо.

Перш за все фахівець Регіонального центру акцентувала увагу учасників семінару на реалізації в Україні інформаційної кампанії «Я маю право голосу!», можливості та процедурі перевірки включення себе до Державного реєстру виборців і списків виборців на виборчих дільницях, порядку зміни виборцем місця голосування без зміни виборчої адреси.

«Внутрішньо переміщені особи, громадяни, які в день виборів перебувають за кордоном, у відрядженні, навчаються чи працюють не за місцем реєстрації, для участі у виборах мають тимчасово змінити місце голосування», – зазначила Ірина Кушпетюк.

Своєю чергою безробітних лучан було поінформовано про юридичну відповідальність, яка настає за порушення законодавства про вибори, а також про довідково-інформаційну платформу правових консультацій WikiLegalAid, що функціонує за принципом відомої Wikipedia та поповнюється правовими консультаціями з різних тем.

На завершення заходу серед його учасників було розповсюджено тематичні пам’ятки «Участь у виборах за місцем фактичного перебування», буклети із циклу Всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та флаєри WikiLegalAid.

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області розміщений за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail: office.volyn@legalaid.lt.ua

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги розташований за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7; тел. (0332) 770717, e-mail: lutsk1.volyn@legalaid.lt.ua

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему