9 Березня 2019
Новини

Опублікували карту скарбів Третього рейху: 28 тон золота та 47 творів мистецтва

Опублікували карту скарбів Третього рейху: 28 тон золота та 47 творів мистецтва

У Німеччині опублікували особистий щоденник офіцера Третього рейху Егона Олленхауера (Egon Ollenhauer), в якому вказані місця із захованими скарбами.

Про це повідомляє Daily Mail.

Як випливає із записів, Адольф Гітлер наказав заховати золото, твори мистецтва та інші цінності під час відступу з Польщі. Ці скарби були завантажені в 260 вантажівок і заховані в 11 місцях на території захопленої країни, щоб радянські війська не могли їх виявити.

Відзначається, що в тайниках зберігається близько 28 тон золота, ювелірні прикраси, медалі, предмети релігійного культу, а також 47 творів мистецтва, серед яких вкрадені з Франції роботи Боттічеллі, Рубенса, Караваджо, Моне, Рафаеля і Рембрандта.

Протягом декількох десятиліть щоденник Олленхауера зберігався в масонській ложі в німецькому Кведлінбурзі, після чого його передали фонду Schlesische Brücke. Записів не були опубліковані раніше через умови, які висунула масонська ложа. Члени організації відмовлялися від оприлюднення щоденника, поки живі всі учасники війни, пов'язані з цими подіями, зокрема, співробітники «Ваффен СС».

Службовець фонду Роман Фурманьяк стверджує, що п'ять німецьких освітніх установ підтвердили справжність щоденника. На даний момент фонд перевіряє місця, в яких можуть виявитися скарби Третього рейху. Так, сховищем цінностей може виявитися дно ставка, секретна кімната в одному з польських палаців, а також колодязь в парку.

Раніше повідомлялося про виявлення в Німеччині трьох місць масових розстрілів радянських і польських підневільних робітників. Всього було знайдено більше 400 предметів –  взуття, столових приладів, монет, частин одягу жертв. Також були викопані зброю і боєприпаси.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, гітлер, скарб
В тему