28 Лютого 2019
Новини

Хірурги відновили обличчя після снайперської кулі

Хірурги відновили обличчя після снайперської кулі

Українські хірурги безкоштовно провели реконструкцію обличчя старшині 11-го добровольчого батальйону «Київська Русь» Едуарду Мальованому. Снайперська куля зачепила його в 2015 році під Дебальцевим. Переживши не одну операцію, чоловік не впізнає себе в дзеркалі.

Шанс на нове життя йому подарували українські волонтери, - пише «Сьогодні».

На його обличчі відбиток війни. Шрами біля лівого ока нагадують про події в Дебальцевому в 2015 році. Тоді одинадцятий добровольчий батальйон «Київська Русь» потрапив у засідку. Куля потрапила і в старшину Едуарда Мальованого.

«Я просто подивився. Повернув направо, чи пішли за мною хлопці – і в мене потрапив снайпер. Просто вийшов поворот з розворотом у протилежну сторону. Отримав поранення. А далі втрата пам'яті. Тільки пам'ятаю, що до зеленки доповз», – говорить пацієнт Едуард Мальований.

Старшина переніс більше десятка операцій, лікарі дивувалися – з такими травмами люди не живуть. Він вижив. Не вдалося врятувати око, щока втратила чутливість. Едуарду довелося звикати до самого себе.

«Головні болі так і тривають, запаморочення, дружина не працює, вона за мною доглядає. Мене навіть на машині швидкої допомоги привезли, я не можу сам вийти в місто», – говорить пацієнт Едуард Мальований.

Нове обличчя для Едуарда безкоштовно зголосилася зробити команда українських хірургів на чолі з Ростиславом Валіхновським. Лікарі кажуть – операція непроста.

«Відновлюємо обсяг в районі щоки за допомогою жирової тканини – і далі чекатиме ряд оперативних втручань. Таких як ріносоптопластика, пластика скулового комплексу, видалення фіброми скроневої області і підтяжка обличчя», – пояснює хірург Ростислав Валіхновський.

Тривалість такої операції залежить від складності, відзначають хірурги. У Едуарда попереду їх ще три. Потім його доставлять на реабілітацію. І через кілька тижнів, коли знімуть шви, він зможе побачити нового себе.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, волонтери, снайперський підрозділ, медицина
В тему