24 Лютого 2019
Новини

У Луцьку колишньому викладачу ЛНТУ повернули арештовану ферму для біткоїнів

У Луцьку колишньому викладачу ЛНТУ повернули арештовану ферму для біткоїнів

Колишній викладач  ЛНТУ Владислав Токарчук домігся, аби за рішенням суду йому повернули обладнання для майнингу криптовалют, заарештоване під час обшуку кіберполіцією.

Сам Токарчук говорить, що кіберполіція використовувала його ферму для власного збагачення – повідомляє forknews.

Нагадаємо, що на початку 2018 кіберполіція заарештувала комп'ютерне обладнання в приміщенні Луцького Національного технічного університету, що належить його співробітникові Владиславу Токарчуку.

В результаті проведеного в рамках досудового розслідування обшуку вилучили шість комплектів обладнання для майнингу криптовалют, загальною вартістю близько мільйона гривень.

 Крім того, обшук і вилучення комп'ютерного обладнання були проведені і за місцем проживання Токарчука.

Через рік слідство так і не пред'явило Токарчуку ніяких підозр, а сам він проходить як свідок кримінального провадження, тому він подав клопотання до суду про зняття арешту зі свого майна.

Весь цей час апаратура перебувала під арештом для проведення експертиз. Однак документальне підтвердження про перевірку вилученого обладнання суду так і не були представлені.

 Сам Токарчук звинувачує поліцію в використанні його апаратури для особистого збагачення, посилаючись на відсутність документів про проведення будь-яких експертиз за цілий рік.

Незважаючи на наполегливі вимоги слідчого, який веде кримінальне розслідування, продовжити арешт обладнання, суд визнав його підставу недостатнім для подальшого перебування майнінгових ферм під арештом.

З огляду на всі обставини справи, суд виніс рішення задовольнити клопотання і повернути хазяїну обладнання для майнингу.

Читайте також:

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна, Волинь
В тему