23 Лютого 2019
Новини

У Луцьку – чемпіонат Волині з кікбоксингу ВАКО (фото, відео)

У Луцьку – чемпіонат Волині з кікбоксингу ВАКО (фото, відео)

23-24 лютого у обласному центрі Волині проходить відкритий чемпіонат області з кікбоксингу ВАКО. У ньому беруть участь 122 учасники, а це – 10 команд з Луцька, Любешова, Ковеля, Здолбунова та Рівного.

Як зазначив тренер-викладач з кікбоксингу КЗ ДЮСШ №2 Анатолій Кобель, переможець цього спортивного дійства удостоїться честі представляти Волинь на чемпіонаті України.

– Ці змагання приурочені як до чемпіонату України з кікбоксингу, який 14 квітня проходитиме в Одесі, – але там братимуть участь дорослі бійці, так і до чемпіонату України, який в кінці березня буде проходити у Броварах. А там уже змагатимуться бійці вікових категорій від 12 до 18 років. А далі – беремо курс на чемпіонат Європи, який проходитиме у Франції. Розумієте, колишня плеяда наших видатних кікбоксерів – це, особисто в мене було 15 майстрів спорту з кікбоксингу, 3«міжнародника», і мій син – Дмитро Кобель – отримав заслуженого майстра спорту з кікбоксингу, уже має заміну. З 2016 року ми набрали нову «дітвору», яка пройшла початкову підготовку, учбові бої і вже зараз показує високі результати. Приміром з останнього чемпіонату України з кікбоксингу ВАКО, який проходив у Чернігові 1-3 лютого цього року, ми привезли 5 золотих, 4 срібних і 2 бронзових медалі. Тобто, це той потенціал, який ми взяли з нуля, ми його достойно укріпили і тепер рухаємося вперед. І маємо кілька претендентів на чемпіонат Європи, який відбудеться вже в цьому році, – додає Анатолій Кобель.

Президент Луцької міської федерації кікбоксингу ВАКО Григорій Іваницький додає, що вже сьогодні проходить якісна підготовка спортсменів, аби вони бути готові до того рівня, і тих вимог, які будуть ставитися для подальшого розвитку кікбоксингу.

– Плануємо виховати «збірників» ВАКО, аби спортсмени луцької Федерації представляли місто Луцьк на міжнародних змаганнях. Зараз акцент робимо саме на тих, які вже тривалий час займаються. В нас спорт спрямований не стільки на масовість, як на результат. Наша мета – виховати майстрів спорту, чемпіонів України, міжнародних рівнів. Найближчим часом кікбоксинг планують включити до програми Олімпійських ігор. Попередні показові виступи будуть вже 2024 році. Тільки-но ВАКО увійде в олімпійську сім'ю, одразу конкуренція буде як і у всіх інших олімпійських видів спорту. Тоді ми очікуємо, що і фінансування у нас буде краще, і відповідно – на багато вищою буде конкуренція, – каже Іваницький.

Одним з тих, то відкривав чемпіонат Волині з кікбоксингу ВАКО – прокурор Волинської області Віктор Швидкий. Але – не в якості чиновника, а почесного президента федерації кікбоксингу України. Усім учасникам спортивного дійства він побажав здоров’я, успіхів, тримати удар, і – поменше травм.

І уже з першого поєдинку учасники додали неабиякого «жару» та показали високий рівень та техніку. Емоції глядачів зашкалювали,  не меншими вони були і у тренерів, які уважно слідкували за боєм своїх вихованців, щораз додаючи їм настанови.

Зауважимо, що визначати переможців та нагороджувати їх будуть завтра, – 24 лютого.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: спорт, Україна, Волинь, Відео
В тему