8 Лютого 2019
Новини

Фешн-скандал: Gucci звинуватили в расизмі через светри із червоними губами

Фешн-скандал: Gucci звинуватили в расизмі через светри із червоними губами

Користувачі соцмереж спонукали модний дім до публічних вибачень, засипавши безліччю звинувачень.

Людей обурив чорний светр, до коміра якого пришили нижню половину балаклави з яскраво-червоними губами, пише InfoResist.

Повідомляється, що в колекції одягу «Осінь-зима – 2018» користувачі звернули увагу на нестандартний светр. Від горла його продовжувала така ж чорна балаклава з яскравими червоними губами.

Шанувальники модного бренду були вкрай обурені такою річчю, вважаючи, що лице моделі в цьому виробі нагадує блекфейс – театральний грим, який у часи рабства використовували для карикатурного зображення темношкірих. На сьогодні все, пов’язане з блекфейсом, вважається расистським.

На тлі скандалу, що розгорівся, модному дому довелося публічно вибачатися і навіть вилучити светр зі свого онлайн-магазину.

«Gucci щиро просить пробачення за образу, яка була завдана светром з балаклавою. Ми вважаємо, що відмінності людей  – це фундаментальна цінність, яку ми повністю підтримуємо і поважаємо і яка стоїть понад усе при кожному нашому рішенні», – йдеться в повідомленні бренду в Twitter.

Хоча цього светра більше немає в офіційному магазині Gucci, його, як і раніше, можна знайти в наявності в інших онлайн-сторах. Вартість скандального виробу становить 890 доларів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Таблоїд
В тему