6 Лютого 2019
Новини

Сидіння провокує рак, – вчені

Сидіння провокує рак, – вчені

У молодих людей збільшується ризик розвитку раку товстого кишечника та прямої кишки через те, що вони довго сидять, у тому числі за переглядом телевізора.

Статистика свідчить: в усьому світі підвищилася захворюваність на колоректальний рак серед людей молодше 50 років, пише Здоров’я 24.

Вчені провели аналіз даних 89 тисяч жінок, які отримали під час довготривалого дослідження Nurses 'Health Study II. Вони оцінили, скільки часу учасниці проводили в сидячому положенні.

За 20 років досліджень були виявлені 118 випадків колоректального раку в молодому віці. Вчені заявили, що перегляд телевізора більше ніж годину в день збільшує ризик захворювання на 12%, а понад дві години – на 70%. На цей зв'язок не впливає індекс маси тіла і фізичні вправи. Останнє вказує на те, що малорухливий спосіб життя є окремим фактором розвитку раку.

Дані дослідження контрастують з фактом, що люди похилого віку рідше страждають на цей тип злоякісних пухлин. Новоутворення в більш молодому віці мають інші молекулярні характеристики, що робить їх більш агресивною формою. Через те, що їх виявляють на пізніших стадіях, це сприяє високій смертності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині оперували пацієнтку, в якої у пухлині завелися паразити

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Світ
В тему