6 Лютого 2019
Новини

Перейменування Кіровоградської області у Кропивницьку визнали конституційним

Перейменування Кіровоградської області у Кропивницьку визнали конституційним

Законопроект про перейменування Кіровоградської області у Кропивницьку визнали конституційним у Конституційному суді України.

Про це пише Uainfo з посиланням на слова джерела у КСУ.

«Так, дійсно, таке рішення було ухвалене суддями на пленарному засіданні суду 5 лютого», – сказав співрозмовник.

Нагадаємо, 20 листопада 2018 року Верховна Рада направила до Конституційного суду для отримання висновку щодо відповідності вимогам статей 157 і 158 Основного закону законопроект «Про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Кіровоградської області)». Один з авторів законодавчої ініціативи, народний депутат від «Народного фронту» Леонід Ємець пояснив, що перейменування пропонується здійснити відповідно до того, як було перейменовано Кіровоград – на Кропивницький.

14 липня 2016 року Верховна Рада перейменувала Кіровоград на Кропивницький. Як відомо, назви областей, на відміну від назв обласних центрів, зафіксовані в Конституції, тому для їхньої зміни на виконання закону про декомунізацію необхідно внести відповідні зміни до Основного закону.

У листопаді 2018 року Верховна Рада направила до Конституційного суду для отримання висновку щодо відповідності вимогам статей 157 і 158 Основного Закону законопроект «Про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Кіровоградської області)».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему