18 Січня 2019
Новини

Рятувальники Малібу «відпочивають»: в Австралії потопальників рятує дрон

Рятувальники Малібу «відпочивають»: в Австралії потопальників рятує дрон

Дрон поспішає на допомогу! В Австралії безпілотник допоміг врятувати двох підлітків, яких віднесло у відкритий океан. Це перший у світі випадок порятунку потопальників із застосуванням квадрокоптера. 

Рятувальники на пляжі Леннокс-Хед у штаті Новий Південний Уельс готувалися до проведення випробувань у рамках програми зі зниження кількості нападів акул, коли їм надійшов сигнал про тонучих серфінгістів – 16-річного Монті Грінслейда і 17-річного Гейба Відлера. Пише ресурс Bigpicture

Підлітки відпливли на 700 метрів від берега і щосили намагалися впоратися із хвилями, що досягали в той момент трьох метрів заввишки. Тоді рятувальники прикріпили до дрона спеціальний засіб для порятунку потопальників і направили його до серферів.

На YouTube опублікували запис, зроблений з австралійського дрона, який скинув неповнолітнім спеціальну капсулу. Вона наповнилася повітрям і допомогла тинейджерам утриматися на воді і дістатися до берега. Операція з порятунку тривала лише одну-дві хвилини.

Ось як відбувається порятунок потопальників за допомогою мультикоптера. Ці кадри були відзняті під час навчальної операції в Німеччині.

Такий дрон, на який прикріплено дві рятувальні подушки, призначений для оперативного порятунку потопальників. А діяти в екстрених ситуаціях потрібно швидко, адже доросла людина може потонути за лічені хвилини, а дитина – за кілька десятків секунд.

Новий Південний Уельс закупив дрони для виявлення акул і порятунку потопальників. Уряд цього австралійського штату вклав у розробку рятувальних безпілотників 430 тисяч австралійських доларів. Всі закуплені БЛА призначені для різних цілей: існують дрони для виявлення акул, для порятунку потопальників, є оснащені гучномовцями і мигалками. Їх випробування закінчаться в квітні. Після цього буде прийнято рішення про використання дронів на території всього штату.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему