18 Січня 2019
Новини

Волинські силовики затримали посередника у корупційних схемах ДАБІ

Волинські силовики затримали посередника у корупційних схемах ДАБІ

Волинські правоохоронці у Києві затримали посередницю, яка передавала хабарі службовим особам Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

Про це IA ZIK повідомили у прес-службі прокуратури області.

У межах розслідування кримінального провадження про вимагання та одержання неправомірної вигоди службовими особами Державної архітектурно-будівельної інспекції України працівники прокуратури Волині та оперативні працівники Управління захисту економіки у Волинській області у Києві після передачі хабара у 550 доларів затримали посередника – колишнього начальника відділу ліцензування ДАБІ України.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що колишній працівник управління ДАБІ у Волинській області, за попередньою домовленістю із затриманою, з метою власного збагачення, виступаючи посередниками, вимагають та отримують хабарі в розмірі від 800 до 1500 доларів США від представників юридичних та фізичних осіб для подальшої передачі частини коштів службовим особам Державної архітектурно-будівельної інспекції України за позитивне вирішення питання про видачу ліцензій на провадження господарської діяльності з будівництва об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із середніми та значними наслідками.

Зараз тривають обшуки в оселях фігурантів та провадяться інші слідчі дії задля встановлення усіх осіб, причетних до вчинення злочину.

По завершенню слідчих дій вирішуватиметься питання про оголошення зловмисникам про підозру у вчинені кримінальних правопорушень. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна, Волинь
В тему