21 Грудня 2018
Новини

У Луцькраду принесли Вифлеємський вогонь миру (ФОТО)

У  Луцькраду принесли Вифлеємський вогонь миру (ФОТО)

Чергове засідання Луцької міської ради розпочали із акції передачі луцькими пластунами Вифлеємського вогню миру обранцям міської громади.

За словами виконувача по повноважень Луцького міського голови, секретаря міськради Григорія Пустовіта акція передачі Вифлеємського вогню миру започаткована 1988 року Австрійською телерадіокомпанією як благодійний вчинок — донести світло з символічного місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом — у лікарнях, сиротинцях тощо. Цю ініціативу підхопили скаути Відня.

Він зазначив, що до Європи Вогонь з Вифлеєму наприкінці листопада привозять літаком австрійські скаути, а вже з Відня він мандрує з рук у руки, так званою «скаутською естафетою», цілою Європою. В Україну вогонь потрапляє у середині грудня. Ним опікується найбільша скаутська організація України — Пласт.

Григорій Пустовіт розповів, що вперше Вифлеємський вогонь до України потрапив ще в 1992 році як приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно відлік ведеться від 1998 року, коли Вогонь передали в Україну на митному переході.

Луцькі пластуни роздали кожному присутньому у сесійній залі свічки, запалені від благодатного вогню та пояснили, що традиційно акцію передачі Вифлеємського вогню щорічно проводять останньої сесії року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Світ, Фото
В тему