12 Грудня 2018
Новини

Топ 5 книг про Святого Миколая: що читати напередодні свята (фото)

Топ 5 книг про Святого Миколая: що читати напередодні свята (фото)

Уже не за порогом День святого Миколая. Час - коли люди вибирають подарунки, клопочуться та по-особливому вірять у дива. Адже святий Миколай не лише приносить подарунки або різочки. Це - колоритний персонаж, який має цікаві історію життя.

Для того, аби краще розуміти, ким ж був цей дідусь, якого діти чекають у ніч з 18-го на 19-те грудня, працівники луцької книгарні «Є» підготували топ 5 книг, в яких різні автори пишуть про його життя.

Напередодні свята ви можете почитати ці книги дітям, або й самим поринути у світ добра та чудес.

Книга, яку треба прочитати до Дня святого Миколая

Видавництво «Час майстрів» рекомендує пригорнути до себе дитину та прочитити їй «Книгу, яку треба прочитити в ніч перед Днем Святого Миколая».

«Книга, яку потрібно прочитати до дня Святого Миколая» - просто знахідка для цього свята! Тут,  поряд з добрими і наївними ілюстраціями, простою та зрозумілою мовою викладена історія життя Святого Миколая та традиції, пов'язані з підготовкою до свята. У книзі зображені історії та легенди, які відбувалися в цей день, пісенька з нотами "Ой, хто, хто Миколая любить", різноманітні вірші і навіть молитва до дня Святого Миколая».

Книги про Святого Миколая

Дзвінка Матіяш. Подарунок від Святого Миколая - це ілюстровані історії та казки

Щороку Олесь нетерпляче чекає приходу святого Миколая. Та ось після розмови з однокласниками у серце хлопчика закрадається сумнів: чи справді святий існує? Може, дарунки ховають під подушку батьки? Олесь дуже засмучений, та його чекає справжнє диво. Святий приходить до нього і запрошує в найдивовижнішу мандрівку у вічному часі. А ще наділяє особливим даром…

Книги про Святого Миколая фото 1

Юлія Смаль, Марта Кошулінська. «Лист до Миколая»

Щороку діти пишуть святому Миколаю безліч листів. Адже він може здійснити усі їхні мрії. І хоч іноді дитина просить гору подарунків, та врешті залишає найважливіше прохання. Здогадуєтеся, що найбільше хотів би отримати хлопчик з вірша Юлі Смаль? Картонка в чудовому оформленні художниці Марти Кошулінської познайомить малят з найулюбленішим святим українських дітей.

Книги про Святого Миколая фото 2

Дзвінка Матіяш. «Марта з вулиці Святого Миколая»

Повість Дзвінки Матіяш «Марта з вулиці Святого Миколая» адресована підліткам. Це історія дорослішання дівчинки, яка мріє стати художницею, становлення її як особистості. Це оповідь про життя її рідних і друзів, про творчість і натхнення, живопис і музику, любов і втрату. І про народження нового життя.

«Марта з вулиці Святого Миколая» — книжка дуже християнська. Тому її герої втілюють багато християнських чеснот: поважати батьків, безкорисливо допомагати ближнім, не нарікати на перипетії життя, не заривати талант у землю…

Марта — не дуже звичайний підліток. Тобто так, вона, як і багато її однолітків та найліпша подруга Капітоліна, любить писати й отримувати есемески, насолоджується канікулами більше, аніж навчанням, має купу мрій. Ще вона багато думає, часто сумує,  а її настрій міняється швидше, ніж погода за вікном. Але є в ній і багато незвичайного. По-перше, це дуже рівні, правильні, світлі стосунки з батьками — ніякого тобі бунтарства чи бодай яскраво вираженого невдоволення. По-друге — це дорослі друзі: Марта приєтелює з прикутою до інвалідного візка піаністкою Поліною, котра годиться їй у бабусі (за віком, але не за станом душі!), вчителем малювання, який навчав ще її маму, паном Карлом та іншими. А ще Марта малює не по-дитячому глибокі і серйозні малюнки. І дуже любить кисло-солодкі гранати, буквально марить ними.

Книги про Святого Миколая фото 3

Але авторка, хоч і дещо ідеалізує підліткове життя, не робить своїх героїв надто святенницькими і «правильними». Скажімо, Марта відчуває то ревнощі, то заздрощі. Вона не тішиться від думки, що їй доведеться поступитися місцем єдиної коханої донечки, але відчуває втіху, коли її хвалять і світ крутиться довкола неї. Дівчинка захоплюється красивими людьми, але критикує однокласника за зайву вагу (фетшеймінг детектед!), причому цей мінус, здається, стає вирішальним у її ставленні до неї. Разом з тим, вона вчиться — з допомогою близьких або й сама — долати ці недоліки характеру і майже успішно з ними справляється.

Книги про Святого Миколая фото 4

Галина Рис. «Амстердам—Київ»

Ця історія розпочнеться з переплутаних в аеропорту валіз. Удома заклопотана роботою та сімейною рутиною Олена знайде в не зовсім своїй валізі чужі речі, а несміливий Марко, окрім туфель та суконь, щось значно цікавіше — незавершений рукопис про Миколая і його життя ще задовго до того, як той став казковим добродієм.

Марко пообіцяє собі знайти авторку тексту та повернути загублений рукопис. І дотримає обіцянку. А далі, як це зазвичай буває, між героями з’явиться щось більше, ніж дружба.

Перед вами зворушлива історія про вірність, кохання та диво, яким завжди є місце в нашому житті.

Книги про Святого Миколая фото 5

Книги про Святого Миколая фото 6

Книги про Святого Миколая фото 7

Книги про Святого Миколая фото 8

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему

Останні матеріали