26 Листопада 2018
Новини

Укрпошта та представники друкованих ЗМІ на Волині шукають компроміс

Укрпошта та представники друкованих ЗМІ на Волині шукають компроміс

Непорозуміння керівництва ПАТ «Укрпошти» з урядом щодо встановлення нового тарифу на доставку пенсій призвело до зростання соціальної напруги. Працівники поштових відділень у сільській місцевості переконані, що їх звільнять, а читачі друкованих видань бояться передплачувати газети і журнали, адже впевнені, що їх просто нікому буде доставляти. Окрім того, у зоні ризику опинилися 4,5 мільйонів українських пенсіонерів, яких можуть позбавити можливості отримувати гроші у своєму селі.

Про ці та інші гострі й наболілі проблеми йшлося сьогодні під час «круглого» столу на тему «"Укрпошта" і медіа: як знайти компроміс?». На зустріч прийшли народний депутат України Ірина Констанкевич, директор Волинської дирекції ПАТ «Укрпошта» Іван Шевчук, редактори всеукраїнських друкованих видань та районок.

Як наголосила Ірина Констанкевич, це проблеми не останнього місяця чи двох. В країні відбуваються реформи і в медицині, і в освіті. Торкнулися вони і «Укрпошти». Найгірше те, що від таких змін в державі страждають саме сільські жителі, які залишаються без ФАПів, шкіл. Тепер ця проблема торкнулася і відділень «Укрпошти»: без пенсій і періодики можуть залишитися жителі віддалених сіл. Тому це питання дуже гостро стоїть та потребує нагального вирішення. Також, вона наголосила, що в селі є кілька «острівків», які треба зберегти: школа, ФАП, пошта та церква.

«

Опісля, про роботу «Укрпошти» поінформував Іван Шевчук. Він наголосив, що доставка пенсій – це найбільш збиткова послуга, яку надає їхня структура. А тому вони змушені змінювати тарифи на інші послуги, зокрема на доставку періодичних видань. Їх уже збільшено орієнтовно на 100%, але надалі цей тариф ще буде переглядатися. При цьому на третину впала передплата на друковані ЗМІ.

У свою чергу, редактори наголосили на іншій проблематиці: браку листонош, поганому транспортному забезпеченні тощо.

Дискусія триває.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему