21 Листопада 2018
Новини

Як на харчуванні для українських військових «нагрівають руки» владці

Як на харчуванні для українських військових «нагрівають руки» владці

Про те, що українська верхівка влади корумпована не є таємницею нікому. Як і те, що попри надскладну соціально-політичну ситуацію бізнес в окремих людей таки злетів догори. Найгірше тільки те, що свої ж багаті брати українці обдирають українців-жебраків.

Яскравий приклад: як нажитися на військових пайках. Розслідування робив Канал 24.

Зокрема, як зазначає видання, у жовтні Міністерство оборони України замовило харчів на понад 51 мільйон гривень. Йдеться про закупівлю 700 тисяч комплектів харчування у військові частини.

При цьому, ціни ну дуже вже відрізнялися навіть від ринкових, не те, що закупівельних.

Картоплю Міністерство оборони України закупило по ціні 7,70 гривень за кілограм. Це при тому, що йдеться про закупівлю 700 тисяч комплектів харчування.

Для порівняння, освітяни Тернополя замовили картоплю з доставкою у школи й дитсадки на третину дешевше – по 5,85 гривень за кіло. Гуртові ціни у відкритих джерелах узагалі в півтора-два рази нижчі – 3,00 – 4,50 гривень за кілограм.

Сезонну цвітну капусту Міноборони закупило по 57,00 гривень за кіллограм. Для порівняння освітяни Дніпровської РДА у Києві купили її втричі дешевше – по 15,00 гривень, а Національна академія внутрішніх справ удвічі дешевше – по 19 гривень. Звичайну ріпчасту цибулю Міністерство оборони закупило по 15 гривень за кілограм, тоді як в гіпермаркетах її продають за 11 – 12 гривень.

Свіжий столовий буряк обійдеться військовим у 9,00 гривень за кіло. У жовтні його середня ціна в супермаркетах була на третину нижча – 6,36.

Свіжу білоголову капусту Міноборони замовило по 7,98 гривень за кілограм. У жовтні її продавали в супермаркетах у середньому на чверть дешевше – по 6,35.

Ще одна цікава деталь. На всіх цих тендерах у переможця було від трьох до п’яти конкурентів, і усі вони пропонували від 4% до 30% нижчі ціни.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему