9 Листопада 2018
Новини

В Україні ціни на сигарети б'ють рекорд, і це ще не межа (відео

В Україні ціни на сигарети б'ють рекорд, і це ще не межа (відео

Щорічно акциз на тютюнові вироби в Україні і так повинен рости на 20%.

Їхня вартість відрізняються ненабагато за регіонами. Адже відхилення ціни курива від середньої відразу знижує його продаваність – курці починають отоварюватися оптом у сусідніх областях, де сигарети дешевші.

Попри це, в Україні продовжують придумувати нововведення для курців. Як правило, ініціативи спрямовані на те, щоб підвищити ціни на тютюнові вироби. У новому законопроекті Кабмін запропонував знову збільшити акцизну ставку на сигарети, що, безумовно, позначиться і на вартості виробів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці можуть залишитися без цукру

Документ повинен внести зміни до Податкового кодексу та збільшити ставки акцизу в середньому майже на 9%. Наприклад, якщо ставка податку на тис. у сигарет з фільтром становила 2071 грн, то зараз пропонується підняти її до 2257,4 грн.

Здавалося б, ці зміни не дуже значні, але, нагадаємо, що щорічно акциз на тютюнові вироби в Україні і так повинен рости на 20%. До 2025-го має досягти європейського рівня і становити 90 євро за 1000 сигарет, тобто 1,8 євро за пачку (за сьогоднішнім курсом це близько 58 грн).

На думку експертів, таким чином уряд хоче швидко наповнити бюджет, щоб закрити фінансові дірки.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, економіка, Відео
В тему