17 Жовтня 2018
Новини

«Жадність фраєра згубила»: у Франції арештували українця, який інсценував власну смерть

«Жадність фраєра згубила»: у Франції арештували українця, який інсценував власну смерть

Українець, який спершу інсценував власну смерть, а потім насолоджувався багатим життям у Франції, потрапив до рук французьких служб. Нашого співвітчизника звинувачують в аферах міжнародного масштабу і відмиванні брудних грошей.

Про це повідомляє польське видання wprost.pl.

Розкішний маєток, у якому хотів утішатися насолодами заможного життя «тлустий» шахрай з України, уже конфіскували. І вартує цей у прямому розумінні слова замок без малого 5 мільйонів доларів. 

У себе на Батьківщині був одним із найбільш розшукуваних злочинців, та 5 жовтня нарешті його затримали французькі жандарми за підтримки Інтерполу. Чоловіка піймали в Бургундії поблизу міста Діжон. Йому інкримінують міжнародні афери і відмивання брудних грошей. У переліку вилученого майна зловмисника: ефектний замок, «Роллс-Ройс Фантом» і три об’єкти мистецтва авторства Сальвадора Далі. Під час спецоперації в Бургундії були затримані також троє подільників афериста. Офіційно у Європолі не називають прізвища затриманого, та, найімовірніше, йдеться про Дмитра Малиновського, який причетний до розкрадання коштів Одеського припортового заводу.

Авто українського афериста у Франції

Підозри у французів викликала транзакція, пов’язана із купівлею старовинного замку дванадцятого сторіччя. Нерухомість за три мільйони євро закупила люксембурзька спілка, власником якої виявився українець, підозрюваний у корупційних діяннях на величезні суми у рідній країні.  В Україні фігуранта намагалися притягти до відповідальності за корупцію, та він інсценував власну кончину, підробив свідоцтво про смерть і втік до Європи, де жив на широку ногу. Та зажерся і «перегнув» із замком.

Завдяки взаємодії правоохоронців різних країн вдалося встановити, що Малиновський не тільки не вмер, а живе-поживає, добра наживає. Та тепер він точно піде за ґратки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весільна афера: дівчина вирішила зіграти роль нареченої, а шлюб виявився справжнім

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, франція, українці, кримінал
В тему

Останні матеріали