8 Жовтня 2018
Новини

Луцька майстриня виготовляє лялькові копії світових та українських зірок (фото, відео)

Луцька майстриня виготовляє лялькові копії світових та українських зірок (фото, відео)

Мініатюрні копії співаків Джамали і Олега Винника, телеведучого Дмитра Комарова і художників Вінсента ван Гога та Фріди Кало – це лише кілька ляльок у вигляді знаменитостей світового і українського рівня в доробку талановитої майстрині з Луцька Іванни Морем.

Сюжет про лучанку та її неповторні ляльки вийшов сьогодні вранці у випуску ТСН на каналі 1+1.

За вісім років волинська рукодільниця, яка виготовляє ляльки за фотографіями реальних людей, змайструвала 4000 (вдумайтеся у цю цифру!) таких лялечок. І хоча зроблені усі за однаковою технологією, та кожна – унікальна, бо передає найяскравіші риси зовнішності, світогляд і характер персони, за чиєю подобою створена.

«То якісь такі маленькі створіння, до яких я ставлюся дуже серйозно, бо мені здається, що коли в них закарбований настрій, то вони теж живі», – каже сама хендмейдер, котру телевізійники показали за роботою у її затишній майстерні.

Майстриня-лялькарка з Луцька Іванка Морем

Лялька від майстрині з Луцька Іванки Морем

Як розповідає Іванна, найчастіше її лялюсі, як називає свої творіння, замовляють як подарунок на весілля чи день народження. Так, над парою молодят дівчина працює в середньому два дні. У роботі використовує лише натуральні матеріали, каркас вигинає із дроту, а волосся робить із ниток. Щоразу імпровізує з декором. Кожна Іванчина лялька неповторна. Та серед них немає жодної сумної.

«Принципово всі усміхаються. Не роблю сумних, того що сумних емоцій, якогось негативу вистачає в світі», – пояснює майстриня, яка у 2016-му запатентувала свою авторську техніку.

Вироби лучанки стали настільки популярними, що роз’їхалися-розлетілися десятками країн світу: оригінальні подарунки до торжеств охоче замовляють іноземці. Більшість виробів Іванна Морем продає і дарує друзям, а окрема категорія її творінь – ляльки-віпи, тобто лялькові копії світових та вітчизняних зірок. Серед них ведучий програми «Світ навиворіт» Дмитро Комаров, співачка Джамала, улюбленець жінок Олег Винник, актор Джонні Депп, митці Вінсент ван Гог та Фріда Кало. А кумир дівчини відомий співак і актор Джаред Лето навіть репостнув фото із своїм ляльковим клоном авторства Іванни, після чого фанати вокаліста Thirty seconds to Mars засипали українку схвальними повідомленнями.

Лялька Джарету Лето від майстрині з Луцька Іванки Морем

Лялька Олега Винника від майстрині з Луцька Іванки Морем

Лялька Джамали від майстрині з Луцька Іванки Морем

Лялька Дмитра Комарова від майстрині з Луцька Іванки Морем

Лялька Фріда Кало від майстрині з Луцька Іванки Морем

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, іванка морем
В тему