4 Жовтня 2018
Новини

Яку зарплату лучани вважають гідною для життя в Україні?

Яку зарплату лучани вважають гідною для життя в Україні?

«Яку зарплату ви вважаєте зараз достатньою для комфортного життя в Україні?» - таке нелегке запитання задав учасникам спільноти «Теревені про Луцьк» Денис Крутивус.

Нагадаємо, що у держбюджеті на 2019 рік передбачають рівень мінімальної зарплати – 4170 гривень. А за даними Державної служби статистики, середня з/п за серпень цього року склала 8977 грн.

«Мені просто цікаво, чи моя зп стала справді мала, чи я просто зажрався», - пояснив Денис.

Так, відповідаючи на питання, Yurii Protas зауважив, що «Всі ціни прив’язані в $. А ціни перевищують Європейські по деяких продуктах в 2 рази. 2000$ і то для самого а як сім'я велика то мало буде».

Oksana Yasinska називає суму в «1 тисяча вічнозелених. Бо якраз на таку суму можна прожити в місяць, сплативши комунальні, купивши більш-менш якісні продукти, одяг+медицина+витрати на бензин на запчастини до авто».

Олег Полюхович аргументує, що все залежить від місця проживання: «В цілому тяжко сказати буде за всю Україну. Тут в залежності від міста. В Луцьку мені 15 вистачить. А в Києві вже ні».

Віктор Шевчук: «В нас на сім’ю йде 10-13 тис. грн в місяць, це комунальні, їжа, одяг і тд. Остальні гроші можна відкладати».

Володимир Редкач Ріелтор назвав фантастичну суму в 50000-75000 гривень, натомість Lev Fomenko у відповідь висловив здивування: «Почитавши коменти, відчуваю себе ніщєбродом в колі олігархів. Рєбята, шо ви робите в соціальній мережі?».

Загалом думки більшості учасників спільноти сходяться у тому, що родина з двох дорослих та однієї дитини може більш-менш комфортно себе почувати із середнім місячним доходом у 20-25 тисяч гривень. А чим більше дітей, тим витрати збільшуються в рази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку зарплату отримують луцькі чиновники

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, соцмережі
В тему