20 Вересня 2018
Новини

На Київщині скоїла суїцид багатодітна мати: лишила сиротами 10 дітей

На Київщині скоїла суїцид багатодітна мати: лишила сиротами 10 дітей

На Київщині вкоротила собі віку багатодітна мати, залишивши круглими сиротами дев’ятеро дітей, а одного – напівсиротою.  Подейкують, жінка, що повісилася у сараї, носила під серцем 11-е дитя.

Село Бобрик на Київщині гуде після вчинку односельчанки. Любов Нижник – мати шести доньок і чотирьох синів – укоротила собі віку. Тіло у петлі знайшли діти, які бавилися на подвір’ї. Чому 37-річна жінка пішла на такий розпачливий крок, покинувши на цім світі десятеро кровинок? Селом гуляють різні версії. Розпитали сільчан про їхні думки журналісти ТСНу.

«Просто не вкладається в голові. Діти доглянуті. Мама… ну… турбувалася про них», – розводить руками староста округу Микола Литвин.

Відомо, що того дня вранці Любов навідалася у сільський садок і написала заяву на прийом найменших трьох дітей. Була нафарбована, гарно вдягнена й усміхнена. Директор Бобрицької школи Олексій Гарачук пригадує: «Посміхалася, не було схоже на те, що у неї якась депресія чи ще щось».

Та вже за лічені години дев’ятилітній похресник виявив жінку в господарській споруді. В цей час четверо молодших дітей самовбивці гралися на подвір’ї.

Соціальний педагог Бобрицької школи Галина Богданович розказує про багатодітну матір: «Вона могла трошки на сторону піти, коли дітки самі по собі. Вона-то їх любила… Ну, так сталося в житті, що вона так поступила. В неї були спроби і до цього». 

Односельці розповідають: про десятьох дітей мріяв перший чоловік Люби, який привіз кохану на Київщину із Чернігівської області, коли вона мала 19 років. Жінка ніколи ніде не працювала, тільки народжувала. Глава сім’ї був гарним господарем, гарував на двох роботах, аби самому забезпечувати велику сім’ю. Та два роки тому сталася трагедія: багатодітного батька убив раніше судимий земляк. Люба, кажуть односельчани, довго не горювала: чи не одразу після похорону привела в дім нового господаря – на п’ять років молодшого за себе безробітного Миколу. Саме від співмешканця народила десяту дитину, маленького Дениска.

А за годину до смерті, переповідають сусіди, чули, як пара голосно сварилася.

Староста Бобрицького старостинського округу, схоже, має власні підозри: «Вони горілку пили. Це факт, що вони її пили. Вони її пили із сусідами. Незрозуміло, як міг сімейний конфлікт призвести до цього. Я допитав би того співмешканця, що сталося…»

Та, за даними поліції, ознак стороннього втручання у це самовбивство наразі не виявлено. А втім, і передсмертної записки жінка не лишила.

Найменша дитина покійної Люби – півторарічний Денис – єдиний, кого не забрали соціальні служби. Зараз хлопчик перебуває у рідної тітки – сестри батька. «Хлопчик з нами залишиться. Бо в нього є папа. Чому йому у дєтдом іти?» – каже Денисова тітка з боку тата, а доля інших Любиних дітей її обходить мало – чужі ж бо.

Тим часом семеро круглих сиріт після роботи із психологом і медогляду відправлять до дитбудинку. А дві старші сестри, які за рік стануть повнолітніми, залишаться навчатися в технікумі й будуть єдиними з дітей, хто проведе матір в останню путь.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, самогубство, київ
В тему