6 Вересня 2018
Новини

На Волині хочуть відреставрувати унікальну історичну пам'ятку

На Волині хочуть відреставрувати унікальну історичну пам'ятку

Монастир Різдва Богородиці, що у Новому Загорові на Волині планують відновити.

Про це розповів український політик та дипломат Роман Безсмертний під час перебування у Луцьку.

Культова споруда є унікальною історичною пам'яткою. У 1943 році під її стінами відбулася трагічна битва, в якій загинули воїни УПА, що боролися з німецькими окупантами.

Зі слів Романа Безсмертного, він уперше розповідає про те, що саме пов'язує його з монастирем у Новому Загорові.

Політик зазначив, що у 1991 році він познайомився із Олексієм Голубом, від якого вперше почув слово Новий Загорів. Чоловікові на момент бою, під час якого зруйнували монастир, було 14 років.

«Він тоді був посильним у Берези, командира упівської частини, яка захищала Новий Загорів. Олексій Голуб розповідав, що лишень троє людей зуміли врятуватися тоді. Він же потому опинився на Поліссі, де і оселився… От так мене доля звела за Новим Загоровом», - зазначив Безсмертний.

Політик зауважив, що давно хотів відвідати цей населений пункт і подивитися, що там відбувається.

«Я хочу подивитися, в якому стані цей монастир і подумати над тим, як його відновити. Там недалеко є ще могила, де поховані загиблі у бою. За розповідями свідків, третина розстріляних – жінки», - додав Роман Безсмертний.

Зі слів Безсмертного, він зараз хоче дізнатися, де можна знайти технічну документацію на зведення тимчасового даху над монастирем.

«Монастир залишився без даху. Треба звести хоча б тимчасову бетонну покрівлю, щоб законсервувати стіни. Їхня конструкція ще міцна. Тому такі речі треба зберігати і відбудовувати», - сказав політик.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, роман безсмертний
В тему