1 Вересня 2018
Новини

У Луцьку вперше за роки незалежності відкрили школу

У Луцьку вперше за роки незалежності відкрили школу

Першого вересня в Луцьку урочисто відкрили нову сучасну школу № 27. Її будівництво тривало сім років.

Зазначимо, що символічну капсулу під будівництво цієї школи заклали у вересні 2011 року колишній голова Волинської ОДА Борис Клімчук і екс-мер міста Луцька Микола Романюк. За зведеним кошторисним розрахунком загальна сума, необхідна для будівництва, сягала 98 мільйонів гривень. Заклад передбачали збудувати за 22 місяці.

Власне, сьогодні на відкритті були присутні народний депутат Ігор Лапін, секретар Луцькради Григорій Пустовіт, перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, радник міського голови Ігор Поліщук, начальник управління освіти міськради Зіновія Лещенко.

Офіційно заклад називається «Луцький ліцей №27 Луцької міської ради Волинської області». Урочисту лінійку відкрив директор новозбудованої школи Віталій Бондар. Хвилиною мовчання вшанували воїнів-патріотів, які віддали своє життя за державу.

«Відкриття нової сучасної школи, яка відповідає кращим європейським стандартам - це те чим потрібно пишатися. Знаменно й те, що 27 школа відкриває свої двері через декілька днів після 27 річниці незалежності України», - висловився директор.

У свою чергу Григорій Пустовіт подякував Ігорю Лапіну. Мовляв, коли держава припинила фінансування школи з фонду регіонального розвитку, саме через його зусилля з держбюджету виділили біля 40 мільйонів гривень.

«Вперше за роки незалежності ми відкриваємо в нашому місті загальноосвітній заклад. Ми започатковуємо великий етап – етап розбудови шкіл. І я не сумніваюся, що ця школа буде найкращою в місті. І не лише через обладнання і якість ремонту, а й з якості навчання. Рішення добудувати цей ліцей вдалося дуже важко, було дуже багато дискусій, втрутилася політика, маніпуляції, але, той хто йде, той дійде до мети», - зазначив Пустовіт.

Ігор Поліщук у своєму виступі згадав колишнього голову Волинської ОДА Бориса Клімчука, який стояв біля витоку будівництва цієї школи і 40-го дитсадка, який розташований поруч.

А Ігор Лапін подякував воїнам, які згодилися потерпіти з реабілітаційним центром для того, аби діти сьогодні пішли до цієї школи. Адже 5 мільйонів, передбачених державою на реабілітаційний центр для воїнів АТО, міська влада скерувала саме сюди.

Освятив навчальний заклад і усіх присутніх на заході митрополит Луцький і Волинський Михаїл. А після урочистого перерізання стрічки, заклад вперше відкрив двері для школярів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, школа, луцьк, діти, навчання, ігор поліщук, недопад
В тему