27 Серпня 2018
Новини

У Луцьку відкрили центр для особливих діток

У Луцьку відкрили центр для особливих діток

Із бюджету Луцька було виділено 1 млн 200 тис. грн на ремонтні роботи приміщення Будинку вчителя, на першому поверсі якого і знаходиться інклюзивний центр.

Урочисте відкриття першого «Інклюзивно-ресурсного центру Луцької міської ради» відбулося сьогодні. В урочистому відкритті взяли участь представники влади, депутати, лучани та батьки дітей з особливими потребами. Інформує прес-служба міськради.

«Ми – перші, хто відкриває такий «Інклюзивно-ресурсний центр» на Волині. Це, дійсно, буде новітній заклад, і я сподіваюся, що він впорається із тими завданнями, що на нього покладені законом та нормативними документами. Ті завдання, які на нього поклали Луцька міська рада, управління освіти, виправдає очікування батьків», - зазначив виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.

До вітального слова також долучилась і начальник управління освіти Зіновія Лещенко. Вона зазначила, що «Інклюзивно-ресурсний центр», в першу чергу, зобов’язаний бути ресурсом між сім’єю та закладами дошкільної освіти, школою; між суспільством та дітьми з особливими потребами.

«Я знаю точно, що ми маємо разом зробити усе для того, щоб виправдати надії цих дітей та батьків на достойний, грамотний та належний освітній супровід, а також любов і відкриті серця», - наголосила вона.

Загалом, центр створений з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на здобуття дошкільної, загальної середньої освіти та надання їм психолого-педагогічної допомоги. Із дітками будуть проводити як індивідуальні, так і групові заняття. Спеціалісти, що тут працюватимуть, застосують індивідуальний підхід до кожного учня, а програма занять складатиметься на кожну дитину окремо, із врахуванням її особливих потреб.

Центр оснащений відповідними засобами предметно-ігрового, розвивального та корекційного середовища.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, діти
В тему