26 Липня 2018
Новини

Школярка з Маріуполя знайшла вирішення глобальної проблеми пластикових пакетів

Школярка з Маріуполя знайшла вирішення глобальної проблеми пластикових пакетів

Юна українка придумала, як переробляти пластикові пакети, кожен з яких, якщо не утилізувати, може розкладатися у ґрунті півтисячоліття (!).

Шіснадцятирічна школярка із Маріуполя Катя Малкіна виграла міжнародний конкурс, який проходив у Сполучених Штатах, презентувавши свій унікальний проект з природного стилізування пластикових торбинок.

Катерина в ході експериментів підібрала личинок, яким припали до смаку поліетиленові пакети. За добу 100 личинок цього виду пожирає один екземпляр цього сміття. Тоді як термін кінцевого розкладання таких відходів сягає 500 років. Та й спалювати целофанові кульки не можна, бо дим, який виділятиметься, міститиме їдкі речовини, шкідливі для людини і довкілля. Пише Донецька правда.

В той же час проект юної українки не вимагає технічно складних допрацювань, тож його реально впровадити навіть у небагатих країнах.  

Катя поки свого винаходу не запатентувала: хоче розвинути його далі. А також дівчина планує закінчити виш у Канаді, грант на навчання в якому отримала за свою перемогу в конкурсі. Раніше зі своїм проектом дівчина їздила до Нідерландів, де у змаганні юних розумників – на Міжнародній екоолімпіаді – виборола високе друге місце. 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, маріуполь, сміття, наука
В тему

Останні матеріали