21 Червня 2018
Новини

21 червня відзначають День йоги

21 червня відзначають День йоги

21 червня – 172-й день року (173-й у високосні роки) у григоріанському календарі. До кінця року залишається 193 дні.

Міжнародні:

Всесвітній день гідрографії.

Міжнародний день йоги. 21 червня у світі відзначається Міжнародний день йоги (International Yoga Day), заснований резолюцією Генеральної Асамблеї ООН № 69/131 в 2014 році, з метою підвищення обізнаності світової громадськості про переваги йоги і прийняття її в образ життя.

Вперше свято відзначалося в червні 2015 року, а ініціатива установи і вибір дати Дня належать прем'єр-міністрові Індії Нарендра Моді. І це не випадково. Індія є батьківщиною йоги, де це вчення культивується здавна.

Вибір дати упав на найдовший день у році для половини Земної кулі. Ця дата, пов'язана з активністю Сонця, має певне значення для багатьох народів і відома як день літнього сонцестояння.

Ініціативу прем'єр-міністра Індії підтримали всі 175 держав, що мають представництва в Генеральній Асамблеї ООН, і в грудні 2014 року 21 червня було проголошено Міжнародним днем йоги. Така одностайна підтримка установи свята обумовлена визнанням користі, яку несе і культивує вчення йоги для фізичного і психологічного здоров'я, що в умовах сучасного світу зі зростаючими навантаженнями на психоемоційну природу людини відіграє важливу роль.

Міжнародний день скейтбордингу.

Національні:

Данія, Гренландія: Національний день.

Канада: Національний день аборигенів.

Китайська Республіка: Свято човнів-драконів.

Франція: свято музики.

США: День Нью-Гемпшира.

Татарстан: Сабантуй.

Якутія: Исиах (традиційна зустріч літа, якутський Новий рік).

Росія: День кінологічних підрозділів МВС РФ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято
В тему