4 Червня 2018
Новини

Чорнобильських цуценят рятуватимуть в Америці

Чорнобильських цуценят рятуватимуть в Америці

Із території Чорнобильської атомної електростанції вивезуть близько 200 бездомних цуценят і відправлять їх у США. Там тварин влаштують в сім’ї і знайдуть їм постійні будинки.

Усі собаки будуть проходити дозиметричний контроль, їх відмиють і відвезуть в Славутич у попередньо організований притулок для цуценят, який розташований на території кінно-спортивної бази. Там вони перебуватимуть протягом наступних 45 днів. На базі притулку є спеціально навчені інструктори для щоденного догляду за цуценятами, а у вихідні люди зможуть приходити туди і грати з тваринами.

12 цуценят вже забрали з території ЧАЕС, вони полетять у США в липні. Всі необхідні документи на вивезення цуценят вже отримані. Їхньою долею займається американський Фонд чистого майбутнього.

За оцінками фонду, безпосередньо на Чорнобильській атомній електростанції живуть понад 250 бродячих собак, загальна їхня кількість в зоні відчуження обчислюється десятками сотень. Головна проблема полягає в тому, що вони є носіями сказу, який поширюється на територію сусідніх областей. Дорослих собак будуть відловлювати і стерилізувати, щоб припинити розмноження тварин у зоні відчуження.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, сша, чорнобиль, чаес, тварини, собаки
В тему