10 Травня 2018
Новини

Через малу зарплату, на яку погоджуються українські заробітчани європейці залишаються без роботи

Через малу зарплату, на яку погоджуються українські заробітчани європейці залишаються без роботи

Українці з біометричними паспортами витісняють місцевих робітників на деяких підприємствах, адже погоджуються на суттєво менші зарплати.

Зокрема, авторитетне угорське видання 24.hu наводить приклад заводу Flex у місті Шарвар на заході Угорщини.

Саме тут з минулого року звільнилося чимало старих кадрів, замість них набрали сотню українських заробітчан. Пише mukachevo.

Скориставшись тим, що країна отримала безвізовий режим та спрощеною системою оформлення, компанія вирішила підшукати більш дешеву робочу силу на сході, а саме в Україні.

Уже починаючи з листопада 2017 року на підприємство почали прибувати українці. При чому, більшість з них не володіло угорською мовою, тобто більшість – не із Закарпаття. Вже під завершення року понад 600 працівників було звільнено, ніби то через скорочення виробництва. А на початку лютого їхні вакансії зайняли українські працівники.

За словами скорочених угорців українці погоджуються на будь-які умови праці. Зокрема угорським робітникам пропонувалися пристойні бонуси за понаднормову роботу (4500 форинтів за зміну). Однак з прибуттям заробітчан всі ці бонуси були скасовані, в тому числі й на харчування.

Місцеві угорці не проти присутності українців на їхніх підприємствах. Але проти закордонних «штрейкбрехерів», які погоджуються на будь-які умови.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, українці, заробітчани
В тему