30 Квітня 2018
Новини

30 квітня відзначають Міжнародний день джазу

30 квітня відзначають Міжнародний день джазу

30 квітня 120-й день року (121-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 245 днів.

У світі в цей день святкують:

Міжнародний день джазу. Джаз виник в кінці 19 початку 20 століття в США як синтез африканської та європейської культур і донині залишається унікальною формою музичного мистецтва, що об'єднує раси і національності і стирає межі між людьми і державами. До речі, вперше слово «джаз» було згадано 2 квітня 1912 року.

Міжнародний день свічника. Дата вибрана не випадково. Міжнародний день свічника приурочений до свята народного календаря, а саме до дня Зосими Соловецького. В останні квітневі добу здійснюється вивезення вуликів на пасіки, а також обхід бджолиних угідь із запаленою восковою свічкою і молитвою Зосимі, покровителю бджіл. Бджолиний віск невід'ємна частина виробництва вогню для церков і храмів, громадських місць, ритуальних традиційних обрядів. Тому саме 30 числа як ніколи важливо позначити внесок свічкового ремесла в розвиток безлічі галузей.

День Весак. «Хочеш змінити світ? Почни з себе» такий сенс несе в собі День Весак. Це свято припадає на травневе повний місяць і є священним днем для мільйонів буддистів всього світу. Вважається, що саме в День Весак 2,5 тисячі років тому, в 623 році до нашої ери, народився Будда. В цей же день Будда досяг просвітління, і в цей же день він покинув світ на 80-му році життя.

Вальпургієва ніч. Це традиційний весняний фестиваль і найбільш значне з язичницьких свят, присвячене родючості. Вальпургієва ніч відзначається вночі з 30 квітня на 1 травня на більшій частині Центральної і Північної Європи в ознаменування квітучої весни.

Національні:

В'єтнам: День перемоги.

Мексика: День дитини.

Нідерланди: День королеви.

Росія: День пожежної охорони. День економіста.

Швеція: День короля.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято
В тему