20 Квітня 2018
Новини

Мерія подарувала сотні дітям міні-стадіон посеред двору

Мерія подарувала сотні дітям міні-стадіон посеред двору

У центрі Луцька на вулиці Гулака-Артемовського з’явився новий дворовий спортивний майданчик.

Відтепер близько сотні місцевих дітлахів із будинків №3,5 та сусідніх можуть щодня буквально під вікнами своїх квартир – задля спокою батьків, грати в футбол і волейбол на міні-стадіоні зі сучасним штучним покриттям.

Як розповів заступник луцького мера Костянтин Петрочук, цей спортивний майданчик із застосуванням найсучасніших технологій і будматеріалів звели у співфінансуванні за кошти міськради та мешканців трьох тутешніх ОСББ. Загалом на будівництво затратили понад 220 тисяч гривень.

– Муніципалітет і надалі докладатиме максимальних зусиль до побудови та відтворення майданчиків для заняття спорту. Приємно, що завдяки подібним приємним клопотам у нас все більше дітей бажають займатися спортом, – зазначив чиновник.

Просторий майданчик, довжиною в півсотні метрів, обнесений міцними захисними щитами та сітчастою огорожею. Також облаштований м’яким «вічнозеленим» покриттям із розміткою, яке не кисне у дощовій воді, не вигорає на сонці, не ламається на морозі. Заодно воно убезпечує травмам футболістів, для яких на міні-полі встановили футбольні ворота за стандартами дворових змагань «Шкіряного м’яча». За словами директорки міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Наталії Назарук, на щойно відкритому спортмайданчику можна проводити змагання з дворового футболу та волейболу. Принаймні технічні умови дозволяють. Водночас, у рамках загальноміської акції, тут можуть запровадити традиційну спортивну розминку «Ранкова гімнастика для всіх». Місцеві хлопчаки вже погодилися щоранку виходити на досконале покриття нововідкритого майданчику.

– Відверто тішить подібне ставлення дітей до оздоровлення, і міськрада неодмінно сприятиме розвитку масового спорту. – зазначив на урочистому відкритті радник міського голови Ігор Поліщук. – Бажаю тутешній дітлахам, як і всім городянам, приділяти якомога більше часу для занять спортом і фізичною культурою. Адже спорт робить людей сильнішими фізично та морально, націлює на перемоги у житті. А діти, сильні тілом та духом – це запорука успішного майбутнього нашої країни… Дякую всім, хто долучився до облаштування цього спортивного поля. Нехай воно прослужить вам на користь та допомагає активно та цікаво проводити своє дозвілля якомога довше.

Ігор Поліщук запевнив, що мерія дотримуватиметься вже уставленої традиції відновлення спортивних міні-полів. Недарма ж депутати міськради цьогоріч додатково виділили з казни понад 300 тисяч гривень для облаштування спортмайданчиків.

– До речі, цей новий спортивний майданчик межує з дитячим – із пісочницею, міні-турніками, гірками і гойдалками. Це містечко для ігор малечі нам теж подарувала міськрада спільно з меценатами, – каже місцевий житель Олег Михальчук.

Одразу після урочистого відкриття на спортмайданчику провів перше тренування з дітьми Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу Олег Хом’як. Професійний спортсмен зорганізував для понад 70 хлопців і дівчат жваві естафети, міні-турнір із футболу та волейболу… А завершили своєрідне спортивне свято врученням призів для маленьких учасників.

До речі, відкриття спортмайданчику в Луцьку співпало з проведенням в області місячника з благоустрою та упорядкування спортивних майданчиків «Спорт для всіх – спільна турбота», яка триває з 1 по 30 квітня за місцем проживання, навчання та відпочинку. Організатори сподіваються відремонтувати занедбані міні-стадіони з містах і селах Волині.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему