16 Квітня 2018
Новини

У Криму стартував великий розпродаж українських паспортів

У Криму стартував великий розпродаж українських паспортів

Відповідно напівлегального способу отримання реальних українських паспортів, шахраї скуповують документи у кримчан і за $3 тис. легалізують новоявлених українців. Причому, згідно зі схемою, будь-яка людина може почати життя, що називається, із чистого аркуша. В СБУ вже зацікавилися таким бізнесом – пише vesti-ukr.com.

Судячи з оголошень, які клеять на стовпах і розміщують на сайтах Ялти, Севастополя та інших великих міст анексованого Криму, продаж паспорта здається вже чимось ординарним. Для прикладу,  оголошення про продаж власного паспорта розмістив чоловік зі Севастополя на сайті restin.crimea.ua. Вказав, що паспорт український, але подробиці – тільки за листуванням.

Такий собі Михайло продає паспорт чоловіка 1980 року народження. «Народився і прописаний у Криму, про втрату не подавав, не міняв на російський. До паспорта є податковий код. Ціна – $150», – пише він на dublikat.info і уточнює, що документи розмітають блискавично. Тому охочим краще поквапитися. В Інтернеті також активно продають сотні паспортів з кримською і донецькою пропискою. Тільки жіночих із 1935–1990 років народження два десятки, є і недавно видані. Без кредитних історій, без кримінального минулого і такі, які не значаться втраченими.

Ви зможете брати кредити, влаштовуватися на роботу

Ділки, які розміщують свої пропозиції на форумах, запевняють, що все буде проведено по базах і в найкоротші терміни. «Ви зможете брати кредити, влаштовуватися на роботу, звертатися до держорганів і в нотаріальні контори, перетинати кордони країн СНД, отримати закордонний паспорт, подавати документи співробітникам ППС, ДПС, дільничним і іншим представникам держав, а також у різні інстанції», – пише автор під ніком Sect0r27 на кримінальному форумі pacsforums.com.

Всі бланки, уточнює, виготовлені з оригінальних матеріалів, отриманих у відповідних службах. «Заповнення бланків проводиться тими способами, якими вони заповнювалися в той чи інший час і тим же чорнилом. Якість перфорації – 100%, якщо документу три-п’ять років, то він піддається штучному старінню. Проведення по базі ми робимо в Києві й області. В інших регіонах України паспорт із занесенням у базу ми оформити не зможемо», – попереджає «паспортист».

Для того, щоб стати щасливим володарем «українського громадянства», потрібно надіслати на пошту реальні чи вигадані дати народження, кольорову фотографію на паспорт. І почекати три тижні. За цей час документ проведуть по всіх базах, і кур’єр його підвезе.

Україна не має доступу до кримських даних

Як пояснили в СБУ, схема діє і пов’язана з тим, що Україна не має доступу до кримських даних. «Поки ми встановили трьох людей, що беруть участь у цій схемі. Один з них – відомий у Миколаєві бізнесмен ВалентинМ. Відразу ж після того, як клієнт переслав гроші і фото «паспортисту», той видзвонює знайомого на ім’я Тимур у Криму. Той знаходить на півострові «донорів» – людей, які за фото, приблизним віком, статтю схожі на майбутніх власників паспортів. І за гроші купує у них українські документи. А потім справа за малим – переклеювання фото. Треба сказати, що ідентифікація таких зображень у зв’язку з тимчасовою окупацією Криму – неможлива. Потім документи завозяться з Криму до Києва. Там за допомогою фотошопу інша фігурантка цієї справи Людмила П. «омолоджує» цих людей – робить фото в 16-річному та 25-річному віці, вклеює на першу і другу сторінки паспорта і відправляє назад замовнику», – розповіли в Херсонській СБУ.

Там встановили, що готові паспорти після такої обробки нові власники надсилають у Держміграційну службу в Херсонській області й успішно оформляють біометрику для виїзду за кордон.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали