13 Квітня 2018
Новини

Новий вид секснасильства: чоловіки - підбадьорюють, жінки – шоковані

Новий вид секснасильства: чоловіки - підбадьорюють, жінки – шоковані

Сексуальні стосунки без згоди обох сторін вважаються насильством. Але зараз світова спільнота заговорила про новий вид насильства, який називається стелсінгом.

Сам термін – «стелсінг (stealthing)» – коли чоловік таємно знімає презерватив у процесі статевого акту до еякуляції. Партнерка дізнається про це вже постфактум, за наслідками, або не дізнається взагалі. У будь-якому разі – нічого хорошого.

Раніше такі дії з боку чоловіків не обговорювали настільки активно, але зараз все більше жінок звертається до юристів, тому уряд різних країн світу посилює заходи покарання за такий вид насильства.

Американка Олександра Бродські, співробітниця Національного центру прав жінок, провела дослідження стелсінгу і опублікувала результати у виданні Columbia Journal of Gender and Law.

Вона опитала жертв і вивчила онлайн-ком’юніті чоловіків, які практикують стелсінг. Таким чином, автор дослідження привернула увагу громадськості до того факту, що так, стелсінг – це злочин проти жінки, що суперечить здоровому глузду.

В основному жінки зазначають, що в таких випадках найбільший їхній страх – небажана вагітність та хвороби. Тобто фактично те ж саме, про що кажуть і жертви зґвалтування.

Натомість у соцмережах, у спеціальних інтернет-спільнотах, чоловіки  активно обговорюють і підбадьорюють один одного «садити насіння». Ті, хто практикує зняття презерватива, вважають це частиною чоловічої природи і правом, навіть якщо метою стелсінгу не є зачаття дитини. Таким чином вони погоджуються з тим, що тіло жінки не належить тільки їй, фактично підтримуючи і вуличні глузування, і дотики без згоди, і фізичне насильство як таке.

Тому авторка дослідження зазначає, що сучасне бачення гендерного насильства, яке включає не тільки застосування сили, а й недотримання домовленостей, має включати і стелсінг:

«Зняття презерватива без згоди партнера, включене в список гендерного насильства, покаже, що ця практика має помітні фізичні та емоційні наслідки для жертви», – каже Бродські.

Таким чином, викритих у стелсінгу можна буде судити за статтями про фізичне насильство.

До речі, перший прецедентний суд відбувся у січні 2017 року. Громадянин Швейцарії був засуджений до року умовно саме за стелсінг – після заяви жінки, з якою він познайомився в Tinder. Заявниця сказала, що вона не погодилася би на секс, знаючи, що він таємно зніме презерватив.

Довідково:

Стелсінг – непомітне зняття презерватива під час статевого акту без згоди партнера. Це загрожує зараженням захворюваннями, які передаються статевим шляхом, і небажаною вагітністю.

Крім того, експерти запевняють, що це може зашкодити психіці жертви подібного насильства.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему