31 Березня 2018
Новини

Що вимагає МВФ від України до виборів?

Що вимагає МВФ від України до виборів?

Кредитна програма МВФ закінчується в березні майбутнього року.

Міжнародний валютний фонд заявив, що Україна повинна виконувати обіцянки щодо погодження цін на газ з ринковими в рамках програми кредитування. Пише Кореспондент з посиланням на Reuters. 

Ще в 2016 році Україна погодилася привести ціни на газ у відповідність із рівнем зовнішніх ринків, проте так і не виконала цю вимогу, що заморозило видачу траншу.
 
А тому, зі слів представника МВФ в Україні Йоста Люнгман, Україна повинна виконувати обіцянки за погодженням цін на газ до ринкових у рамках програми кредитування та дозволити ринку встановлювати ціни на газ у рамках програми кредитування.
 
"МВФ чітко дав зрозуміти, що виконання обіцянок щодо приведення цін на газ до ринкового рівня є основною умовою фінансування. Українська влада ще може провести запропоновані МВФ реформи до президентських і парламентських виборів, які пройдуть не пізніше 2019 року. Кредитна програма МВФ закінчується в березні майбутнього року", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Кабмін вирішив не підвищувати до літа ціни на газ для населення.

Чинні тарифи на газ продовжені до 1 червня 2018 року. Для кінцевого споживача з урахуванням ПДВ та інших зборів ціна становить 6 958 гривень за тисячу кубометрів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали