21 Березня 2018
Новини

90-ті повертаються: злочинна банда вночі напала на фермера у Луцькому районі

90-ті повертаються: злочинна банда вночі напала на фермера у Луцькому районі

Сьогодні, 21 березня  в головному управлінні Національної поліції у Волинській області відбувся  брифінг за участю керівництва волинської поліції з приводу затримання групи зловмисників, котрі серед ночі вчинили розбійний напад в Луцькому районі.  

Так, заступники начальника ГУНП у Волинській області, начальник слідчого управління Олександр Климовський, та начальник кримінальної поліції Олег Шукалович розповіли, що близько другої години ночі у селі Воютин Луцького району шестеро зловмисників у масках проникли в будинок приватного підприємця, який займається сільськогосподарською діяльністю, та напали на родину фермера.

Першою жертвою «непроханих гостей» стала мама господаря помешкання.  Жінка героїчно захищала близьких, адже під страхом смерті на наказ підняти руки і не чинити опору вона сама почала нападати на чоловіків у масках, не даючи змоги піднятися їм на другий поверх.  Саме тому фермер, який із родиною спав, встиг зорієнтуватися та витягнути зі схрону рушницю. Тобто, можна зауважити, що жінка практично врятувала близьких людей, закривши собою вхід на другий поверх.

Після того, як чоловік зробив кілька попереджувальних пострілів у повітря, злочинці, прихопивши з собою півтори тисячі гривень, які лежали на видному місті, втекли. І якби господарі одразу не подзвонили до поліції,  правопорушники зуміли би втекти.

«По  тривозі були підняті два територіальних підрозділи Луцька та Луцького району.  Тому за кілька годин вдалося затримати 5 членів збройного угрупування, а ближче до обіду 21 березня поліцейські зловили і шостого злочинця. Більшість правопорушників були раніше судимі за корисливо-насильницькі злочини. За нашою інформацією, двоє з них перебувають у розшуку за вчинення важких злочинів із 2014 року. Єдиною інформацією, якою зараз зможемо поділитися, щодо осіб злочинців, то усі вони – уродженці Львівської області», - повідомив Олександр Климовський.

Цікаво, що злочинну банду правоохоронці підозрюють у тому, що цей напад – далеко не перший на їхньому рахунку, і наразі порівнюють деталі нападів, що сталися за останні місяці не тільки в Луцькому районі. «Тобто, є підстави вважати, що бандити неодноразово вже встигли засвітитися у Волинській області», - сказав начальник слідчого управління.

«Зважаючи на те, як затримані злочинці спілкувалися під час затримання та допитів із правоохоронцями та слідчими, склалося враження, що вони далеко не вперше мають справу з поліцією. Крім того, прагнучи замести сліди, вони спалили одну машину, причому зі своїми особистими речами та одягом», -  повідомив  Олег Шукалович.

На питання, чи були озброєні самі злочинці, начальник кримінальної поліції зауважив, що зважаючи на характер нападу, існує ймовірність, що бандити викинули зброю, тому більше 50 правоохоронців цілеспрямовано прочісують територію.

Наразі дії злочинців кваліфікуються за статтею 187 частиною 3 кримінального кодексу України, а це розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище,  і карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему