18 Березня 2018
Новини

Паралімпіада-2018: українські спортсмени везуть додому 22 медалі!

Паралімпіада-2018: українські спортсмени везуть додому 22 медалі!

За 9 днів XII Паралімпійських ігор у Пхьончхані українці завоювали 22 нагороди: 7 золотих, 7 срібних та 8 бронзових медалей.
У медальному заліку українці посіли шосте місце. Про це повідомляє офіційний сайт змагань.

В останній день Паралімпіади лижники Юрій Уткін, Людмила Ляшенко, Юлія Батенкова-Бауман та Оксана Шишкова здобули "золото" у мікс-естафеті 4х2,5 км.

Випередили українців паралімпійці США, команда з олімпійською символікою, збірні Канади, Франції та Німеччини. Усі змагання на XІІ зимових Паралімпійськіх іграх завершилися, попереду лише церемонія закриття.

Українські організатори запрошують зустрічати паралімпійців 20 березня о 12:30 в аеропорту Бориспіль.

Президент Міжнародного паралімпійського комітету Ендрю Парсонс зазначив, що Ігри пройшли "напрочуд добре". Він повідомив, що в Паралімпіаді-2018 взяла участь рекордна кількість спортсменів - 567 з 49 делегацій, які змагалися у 80 видах спорту. Вперше в історії "золото" вибороли представники Китаю, Хорватії, Казахстану та Південної Кореї.
Пише dw.

Привітав українських спортсменів і президент України Петро Порошенко у twitter.

"Українські лижники вибороли сьоме «золото» на Зимових Паралімпійських іграх-2018! Юрій Уткін, Людмила Ляшенко, Юлія Батенкова-Бауман та Оксана Шишкова посіли перше місце в лижній змішаній естафеті. Вітаємо наших спортсменів!", - написав він. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему