15 Лютого 2018
Новини

Що не можна робити на Стрітення Господнє

Що не можна робити на Стрітення Господнє

Свято Стрітення Господнього відзначають 15 лютого. Дата фіксована, так як це не перехідне свято. З року в рік Стрітення відзначають на 40-й день після Різдва.

Слово "стрітення" на старослов'янській мові означає "зустріч", а друге значення цього слова - "радість". Це зустріч людства в особі старця Симеона з Богом.

У народі цей день вважають і зустріччю зими з весною.

Портал Т1.ua  дізнався, що не можна, а що можна і потрібно робити на Стрітення Господнє.

На Стрітення не можна сваритися, прибирати, прати, працювати в городі. Також не можна митися в лазні, так як це вимагає багато приготувань - колоти дрова, носити воду та ін.

Не можна пропускати урочистого богослужіння в церкві, а якщо не виходить вистояти його цілком, слід зайти і хоча б поставити свічку і помолитися.

Не слід відправлятися в далеку дорогу - вона може скінчитися несподівано і погано.

Не можна йти з храму без свічки - освячену Стрітенську "громничну" свічку дбайливо несуть додому і зберігають увесь рік.

Не можна виконувати важкої фізичної роботи, крім тієї, що робиться безоплатно для блага інших людей.

Важлива традиція на Стрітення - освячення води. Стрітенську воду з церкви цінували нарівні з хрещенською. За найдавнішою традицією, воду не носили святити в храм, а збирали з танучих бурульок.

На Стрітення уважно стежать за погодою: якщо день буде сонячним - слід чекати врожайного року, а якщо засніжить і вдарять морози - весна буде пізньою, дощовою та холодною.

Також в це свято треба неодмінно спекти млинці. Круглі і апетитні - вони символізували сонце і весну. А так як Стрітення в цьому році ще й припаде на Масницю, то млинців в будинку бути неодмінно.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему