14 Лютого 2018
Новини

Фаворитів «Оскара» звинуватили в расизмі та плагіаті

Фаворитів «Оскара» звинуватили в расизмі та плагіаті

Боротьба за головну нагороду «Оскара-2018» виявилась однією з найскандальніших в історії кінопремії – фільми-фаворити викрили в расизмі, плагіаті, педофілії та експлуатації праці ув’язнених. Про це пише theguardian.com.

У замітці наводяться звинувачення на адресу стрічок «Три білборди на кордоні Еббінг, Міссурі», «Клич мене своїм ім’ям», «Форма води» і «Дюнкерк». Автор підкреслює, що не вся критика об’єктивна, і передбачає, що деякі звинувачення з’явилися через зайву популярність картин.

Після прем’єри «Трьох білбордів» у США публіка вважала, що стрічка виправдовує расизм через «надмірно м’яке ставлення» головної героїні у виконанні Френсіс Макдорманд до поліцейського-расиста, якого грає Сем Рокуелл. Режисерові Мартіну Мак Донаху довелося виправдовуватися перед критиками – він пояснив, що стрічку спеціально робили «аморальною і важкою». «Це не фільм для шестирічних, ми ж не «Месників» знімаємо», – заявляв він.

Картину «Клич мене своїм ім’ям» про любовні стосунки 17-річного італійського підлітка і 24-річного американського вченого звинуватили в педофілії. Критики підкреслювали, що навіть при тому, що вік сексуальної згоди в Італії – 14 років, картина негативно впливає на Голлівуд, оточений секс-скандалами і звинуваченнями в домаганнях.

Фільм Крістофера Нолана про Другу світову війну «Дюнкерк» зіткнувся з критикою після того, як з’ясувалося, що частина декорацій до стрічки була створена тюремними ув’язненими і продюсери таким чином зекономили гроші.

Стрічку Гільєрмо дель Торо «Форма води», що отримала 13 номінацій на «Оскар», викрили в плагіаті – у картині нібито практично цілком повторюється сюжет п’єси Let Me Hear You Whisper («Дозволь мені почути твій шепіт») американського письменника Пола Зінделя, написаної в 1969 році. При цьому в титрах не згадується ні драматург, ні його робота.

Переможців «Оскара» назвуть на церемонії в Лос-Анджелесі 4 березня. За премію в номінації «Найкращий фільм іноземною мовою» побореться російська стрічка «Нелюбов» режисера Андрія Звягінцева.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему