28 Грудня 2017
Новини

Cеред визволених із полону ОРДЛО двоє волинян

Cеред визволених із полону ОРДЛО двоє волинян

Загалом визволено 73 українських військових, що тривалий  час були в полоні.

Середних волиняни Артем Віндюк і Володя Гізун. Пише на своїй сторінці у Facebook помічник-консультант народного депутата України у Верховній Раді України Наталія Попова.

«Після неймовірної зустрічі в Борисполі, глибоко вночі всіх звільнених із родинами доставлено по мед закладах: військових – у військовий шпиталь, цивільних – у «Феофанію». Там уже чекали лікарі та волонтери», – йдеться в повідомленні.
З її слів, усіх військових було розподілено по відділеннях на обстеження, лікування та відпочинок. «Вранці починаються аналізи, обстеження та робота зі спеціально підготовленими психологами, вирішення юридичних питань... Усі дуже хочуть додому, але погоджуються лишитися...» – пише Попова.

Крім того, у ще одному емоційному пості Наталя Попова пише, що одного з волинян – Володимира Гізуна – не було в списках, але його вдалося звільнити.

«Володя Гізун із Любохин Старовижівського району! З 56-ї бригади! Вчора його не було в списках на звільнення... Вночі перед обміном у камеру зайшли ордловці та сказали: «Готуйся на завтра!». Питаю у Вови: «Як таке могло статися?..» Відповідає: «Молився Господу… Молився Миколі Угоднику… просив диво…» Це дійсно справжнє диво… Адже Гізуна немає навіть в офіційних списках звільнених! У полоні 2 роки...» – сказано в повідомленні.

Зараз наші хлопці відпочивають у Київському військовому шпиталі.

Що ж до родичів, які зустрічали звільнених, то всі вони забезпечені вже другу добу житлом у готелі, а також транспортом і харчуванням. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему