Волинські гірники відмовляються підніматися з шахти

28 Листопада 2017

На Волинській шахті «Бужанська» триває безстрокова акція протесту.

Гірники відмовились підніматись на поверхню після закінчення зміни. Люди обурені через велику заборгованість з виплати заробітної плати.

Про це повідомляє у Facebook голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець. 

"Гірники 2-ї та 3-ї зміни шахти "Бужанська" ДП "Волиньвугілля", відпрацювавши у вибої, залишаються під землею, відмовляючись підніматися на поверхню. Вони перебувають на глибині 470 метрів, на відстані півтора кілометри від шахтного стовбуру. У такий спосіб шахтарі протестують проти невиплати зарплати", - йдеться у повідомленні.

На даний час шахтарі не отримали зарплати ще за липень. Загалом заборгованість перед працівниками шахти становить 16 млн 108 тисяч гривень.

Під землею знаходяться вже 128 гірників.  Як повідомив лідер Незалежної профспілки шахти “Бужанська” Богдан Макарчук - це максимальна кількість шахтарів, які можуть там знаходитися. Деякі з них вже другу добу будуть протестувати.

Разом із шахтарями під землею перебуває медичний працівник. Гірники планують страйкувати доки не будуть виконані їхні вимоги.

Ситуація ускладнюється тим, що і міністр енергетики і вугільної промисловості та генеральний директор ДП «Волиньвугілля» нині перебувають у відпустках.

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь